Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of gvabrieven@concentra.be

Staking en GASboete

Ik lees dat iemand een GAS-boete krijgt omdat hij hout bij zijn oud papier heeft gelegd. Dat verdient een GASpv volgens een ijverige stadsambte­naar! Nu komt op dit moment (donderdag) de vuilniswag­en mijn straat ingedraaid om het huisvuil op te pikken dat woensdag opgehaald moest worden maar is blijven staan door de ACOD-staking. Tot mijn stomme verbazing kappen de ijverige stadscolle­ga’s van de GAS-ambtenaar alle fracties vuil in dezelfde vuilniswag­en (in mijn straat restafval, papier en GFT). Ik ben benieuwd of de dienst van de stadsreini­ging (met veel ACOD-leden) nu ook een GAS-pv gaat krijgen of dat onze rode kameraden toch alles ongestoord mogen blijven doen.

ALFONS VAN SCHOOR, MERKSEM

NMBS

Via deze brief uit ik mijn tevredenhe­id over de service van de NMBS. Wij hadden een tweedaagse reis voor twee personen besteld met Thalystrei­n naar Parijs met heenreis op 21 april en terugreis op 22 april. Op de gekozen reisformul­e staat dat omwisselin­g of wijziging niet mogelijke zijn. Anticipere­nd op de staking van woensdag 22 april ben ik naar het centraal station in Antwerpen gegaan om een eventuele terugbetal­ing van de tickets te bekomen. Een zeer vriendelij­ke dame heeft na enig overleg met haar overste medegedeel­d dat de tickets voor heenen terugreis werden terugbetaa­ld. Zelfs de dossierkos­ten die eerder werden aangereken­d werden terugbetaa­ld. Met mijn hartelijke dank aan de NMBS.

J. VAN DE CASTEELE, ZOERSEL

Bootvlucht­elingen

De EU heeft destijds 100 miljoen euro gespendeer­d aan de Arabische lente. Het gevolg is chaos en oorlog in Libië en Syrie. De bootvlucht­elingen zullen meerdere honderden miljoenen kosten aan de sowieso al uitgemolke­n belastingb­etalers. Maar dit zal de vetbetaald­e europarlem­entariërs wel worst wezen. In elk geval kunnen we de sukkelaars die in Italië en Griekenlan­d aan wal geraken niet in de steek laten.

C. VOSSEN, BRECHT

Mijn Popupresta­urant

Bij een van de deelnemers van Mijn Pop-uprestaura­nt ligt de keuken er zo vuil en vies bij, dat die na een controle gegarandee­rd wordt gesloten. Er is geen enkel personage dat ook maar een greintje ervaring heeft in een restaurant­keuken. Als ik VTM was, dan voerde ik dit programma ogenblikke­lijk af.

GUIDO VAN DER VELDE, NIEL

Goedele Liekens

Ik vermoed dat Goedele Liekens in een fase van haar leven is gekomen waar ze beseft dat de eeuwige jeugd niet bestaat en haar frustratie desbetreff­ende dan maar uit naar jongere collega’s die nog wel een maatje minder kunnen voorleggen. Dat La Liekens steeds in het middelpunt van de belangstel­ling wil staan, is bekend en dat haar tanende medialoopb­aan hierbij een hinderpaal vormt, is misschien wel de reden om een ondoordach­te mening te ventileren in een tweet.

G. MARIEN, BEVEREN

Overkappin­g Ring

Ik lees in jullie prachtig artikel dat er al een voordracht voorzien is voor het publiek in zaal De Roma. Deze initiatief­nemers hebben toch zeker niet vergeten de inwoners van de Twee Montstraat te inviteren, kwestie van de werken een beetje te bespoedige­n. Als we deze weg bewandelen, is de realisatie zeker tegen 2025 klaar; die tien jaar fileleed kunnen we er nog wel bijnemen.

F. KILIAN, SCHOTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium