Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘De Buurtpolit­ie’ verhuist naar Lint, Kontich en Edegem

Antwerpse gemeenten vervangen Dilbeek als opnameloca­tie

- De Buurtpolit­ie, van maandag tot vrijdag om 18.20u op VTM

Op dit moment speelt

De Buurtpolit­ie zich nog af in de straten van Dilbeek, maar daar komt veranderin­g in. Gisteren verhuisden de opnames van het populaire VTMprogram­ma naar de omgeving van Lint.

De Buurtpolit­ie, het VTM-vooravondp­rogramma waarin politiecas­es geïnspiree­rd op waargebeur­de verhalen worden nagespeeld, werd gisteren voor het eerst in de omgeving van Lint gedraaid. “De reden voor de verhuizing is eenvoudig”, zegt Elle De Leeuw van VTM. “Het productieh­uis Zo- diak Belgium, dat De Buurtpolit­ie maakt, is van Groot-Bijgaarden verhuisd naar een studio in Lint. Om praktische redenen is het voor de cast en crew dan ook handiger om in die regio het derde seizoen te draaien. Er zal voortaan dan ook in de omgeving van Lint, Edegem en Kontich worden gefilmd.” In Kontich bevindt zich ook het nieuwe politiekan­toor van waaruit de agenten opereren. “Vroeger gebruikten we een politiebur­eau dat we hadden nagebouwd in onze studio in Groot-Bijgaarden”, aldus producent Tom Bouckaert van Zodiak. “Nu zijn we in de ruime omgeving van Lint eerst op zoek gegaan naar politiebur­elen die niet meer werden gebruikt, maar die bleken niet in al te beste staat te zijn. We hebben uiteindeli­jk een andere bestaande ruimte gevonden waarin we ons politiekan­toor hebben opgebouwd. Het grote voordeel van de nieuwe locatie is dat er natuurlijk licht is en dat alles veel echter aanvoelt.”

Echte huizen

Gisteren werd al voor het eerst gefilmd in de nieuwe omgeving. “Net als in Dilbeek hebben we ook hier via flyers particulie­ren gezocht die hun woning ter beschikkin­g wilden stellen voor opnames. En net zoals in Dilbeek, hebben we uiteraard met de échte politie de nodige afspraken ge- maakt om op straat te mogen filmen met politie-uniformen”, aldus Bouckaert.

Voorts blijft alles bij het oude in De Buurtpolit­ie, aldus Elle De Leeuw. “Aandachtig­e kijkers zullen de veranderin­g van locatie misschien wel opmerken, en daarom zal er in de verhaallij­n ook kort aandacht worden besteed aan de verhuizing naar een andere politiezon­e.” De Buurtpolit­ie is op VTM uitgegroei­d tot een publiekstr­ekker. Seizoen twee haalde gemiddeld 410.000 kijkers, met uitschiete­rs tot meer dan 560.000 kijkers. JO DE RUYCK

 ?? FOTO VTM ?? De ploeg van De Buurtpolit­ie filmde gisteren voor het eerst in de omgeving van Lint, Kontich en Edegem.
FOTO VTM De ploeg van De Buurtpolit­ie filmde gisteren voor het eerst in de omgeving van Lint, Kontich en Edegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium