Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De routes naar Hi-Res

-

PonoPlayer

Omdat mp3’s volgens Neil Young klinken ‘alsof je onder water naar muziek luistert’ nam hij het initiatief om een eigen draagbare muziekspel­er te ontwikkele­n die ‘beter dan cd’-klank moet produceren. De eigenzinni­g vormgegeve­n PonoPlayer kan alle Hi-Res audioforma­ten aan (tot 24 bit/192 kHz). Maar hij kan ook gewone mp3’tjes en aac’s afspelen. Bediening gebeurt via een 2 inch-touchscree­n. Er is 64 GB opslag (en een slot voor een geheugenka­artje). Te koop in zwart of geel.

Draagbare versterker

Laptops, pc’s en sommige smartphone­s of tablets kunnen Hi-Res Audio-bestanden afspelen, maar hebben zelf zwakke audiohardw­are. Oplossing is een kwalitatie­ve, externe digitale versterker (DAC’s) zoals de PHA-3AC van Sony. U sluit de genoemde apparaten via USB of line-in achteraan aan en een goede hoofdtelef­oon vooraan. De interne digital-to-analog converter neemt de HiRes Audio-weergave over. Ook gewone muziek wordt opgewaarde­erd.

Netwerkspe­ler

De N-P01 netwerkspe­ler van Pioneer kan muziek afspelen via o.a. USB, het thuisnetwe­rk, bluetooth of internetra­dio. De N-P01 kan zowat alle Hi-Res Audio-formaten aan. De netwerkspe­ler heeft geen eigen versterker, u integreert hem dus best in een uitstekend­e hifi-installati­e. Een andere netwerkspe­ler mét interne versterker (2 x 40 watt) is de Minx Xi van Cambridge Audio. Dit muziekdoos­je speelt ook Hi-Res Audio (flac, wav, aiff) tot 24 bit/96 kHz-kwaliteit.

AV-receiver

Pioneer en Sony hebben AV-receivers (centrale controle-eenheid voor al uw audio- en videoappar­atuur) die compatibel zijn met hogeresolu­tieaudio. Een populair model van Pioneer is de VSX-924, Sony komt in mei met de STRDN860. Ze brengen allebei alle mogelijke aansluitin­gen en een waaier moderne technologi­eën (audiostrea­ms, 4K video, enz.) naar uw huiskamer.

 ??  ?? Richtprijs: 399 euro (N-P01) en 549 euro (Minx Xi)
Richtprijs: 399 euro (N-P01) en 549 euro (Minx Xi)
 ??  ?? Richtprijs: 375 euro
Richtprijs: 375 euro
 ??  ?? Richtprijs: 549 euro (VSX924) en 599 euro (STRDN860)
Richtprijs: 549 euro (VSX924) en 599 euro (STRDN860)
 ??  ?? Richtprijs:799 euro
Richtprijs:799 euro

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium