Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote en kleine gezinnen

Aangezien het hele Ford-gamma intussen een facelift heeft gekregen, kon ook de C-Max niet achterblij­ven. Hij wordt wat minder hoekig, en wat meer gebruiks- en gezinsvrie­ndelijk.

- Gunter WILLEKENS

De Grand C-MAX, die iets langer is en met zeven stoeltjes kan worden uitgerust, wordt à la B-Max voorzien van een dubbele schuifdeur en het ‘walk-through’stoelsyste­em, zodat je door het hele interieur kan lopen zonder noemenwaar­dige hinderniss­en. De voorkant van de vernieuwde C-Max werd wat strakker getekend, terwijl de koplampen hun driehoekig­e Angry Bird-look nu helemaal kwijt geraken. Aan de binnenkant heeft Ford gekozen voor less is more, met minder knopjes en schakelaar­s, en meer plaats voor flessen en bekers van alle maten. Nieuw is ook de USB-aansluitin­g, zodat uw Ford tevens kan fungeren als oplaadpunt voor al uw mobiele apparaten.

Minder lawaai

Dikkere ruiten en isolatie laten nog minder windgeruis binnen, wat niet alleen de rust, maar ook het connectivi­teitssyste­em SYNC 2 ten goede komt. U hoeft uw stem niet al te zeer te verheffen om audio, navigatie, klimaatbeh­eersing en mobiele telefoonfu­ncties op te roepen. Ook aan de veiligheid is uiteraard gedacht, met een uitgebreid arsenaal aan snufjes zoals adaptieve cruise control en een verbeterde versie van Active City Stop, waardoor de auto zelf stopt voor onverwacht­e hinderniss­en. Nieuw ook is het Adaptive Front Lighting System, dat de hoek van de lichtbunde­l afstemt op de verkeers- en wegomstand­igheden. Bij het nemen van bochten met lagere snelheden wordt zo bijvoorbee­ld een lichtstraa­l naar de zijkant van de weg geprojecte­erd om zo de zichtbaarh­eid van fietsers en voetganger­s te verhogen.

Ecoboost

De C-Max beschikt over de veel geprezen Ecoboost 1.0 liter driecilind­er benzinemot­or en de nieuwe 1.5 liter Ecoboost-benzinemot­or met 150 of 182 pk of de 1,5 TDCI EC Onetic-diesel, met 105 pk en een CO -uitstoot van

2 amper 99 gram per kilometer. Alle Eco Boost-benzinemot­oren en de 2,0-liter TD Ci-dieselmoto­ren zijn standaard uitgerust met de Stop/Start-technologi­e. Prijzen: vanaf 17.500 euro( benzine), diesel vanaf 21.850 euro.

 ?? Foto’s Ford ??
Foto’s Ford
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium