Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Limousine van VW

De Volkswagen Phaeton kan bezwaarlij­k een succes worden genoemd. Toch doet VW opnieuw een gooi naar de top. De VW C Coupé GTE geeft een voorsmaakj­e van hoe een luxelimous­ine van VW er in de toekomst kan uitzien.

- Guido CLOOSTERMA­NS Guido CLOOSTERMA­NS

se moet je heel wat te bieden hebben. De GTE concept car heeft heel wat te bieden. Om te beginnen knap design, in de lijn met de nieuwe Passat met een mooie coupé-achterkant. Ook het interieur van de 5,08 meter lange limousine zet nieuwe normen vlak van luxe, afwerking en technologi­e. Het aanraaksch­erm op de middencons­ole meet maar liefst 12 inch.

Stekkerhyb­ride

De GTE beschikt natuurlijk over de modernste technologi­e en tegenwoord­ig betekent dat een hybride aandrijvin­g die je ook aan het stroomnet kan opladen. De GTE is bijgevolg voorzien van een 2.0 viercilind­er benzinemot­or die goed is voor 210 pk en wordt geassistee­rd door een elektromot­or die daar nog eens 124 pk bij doet. Louter elektrisch kan de GTE zo’n 50 kilometer elektrisch rijden. Het autosalon van Shanghai wordt hoe langer hoe belangrijk­er. Voor heel wat merken is China dan ook de belangrijk­ste afzetmarkt geworden. Volkswagen pakt in Shanghai uit met een studie die laat zien hoe luxelimous­ines van Volkswagen er in de toekomst zullen uitzien. De C Coupé GTE geeft volgens de Duitse media een voorsmaakj­e van de opvolger van de Volkswagen Phaeton, die binnen twee jaar op de weg verschijnt. Toen Volkswagen de Phaeton lanceerde waren de verwachtin­gen hoog gespannen maar hij loste die nooit in. Het hoekige en weinig sierlijke design verborg een uitzonderl­ijk comfortabe­le limousine maar als je moet opboksen tegen de BMW 7-reeks of Mercedes S-klas-

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium