Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanrader, maar kies voor het juiste abonnement

-

Wanneer ik de website van Tale Me begin februari bezoek, lees ik dat er twee soorten abonnement­sformule zijn: je kunt kiezen tussen een abonnement ‘surprise’ of ‘liberté’. Bij het eerste abonnement kiest Tale Me voor jou vijf kledingstu­kken uit, bij het tweede kun je zélf kiezen welke vijf kledingstu­kken je wilt ontlenen. Je ontleent de kledingstu­kken telkens voor drie maanden. Wie zelf wil kiezen (abonnement ‘liberté’), betaalt 28 euro per maand (intussen is dat 27 euro per maand op de vernieuwde website). De andere formule ‘suprise’ is iets voordelige­r en kost 25 euro per maand (deze formule veranderde intussen naar drie kledingstu­kken per maand voor 16,90 euro met een duur van minimaal vier maanden). Je kunt het pakket steeds wisselen als je kind groeit en het seizoen verandert.

Zelf kiezen

Ik besluit om zélf te kiezen welke kleding ik voor Lora wil ontlenen en begin dus mijn pakket online samen te stellen. Dat loopt niet van een leien dakje, omdat ik niet wijs raak uit de website. Uiteindeli­jk stuur ik een mailtje en helpt medewerkst­er Laura me heel vriendelij­k op weg. Twee dagen na de bestelling stuurt Laura me een mail, omdat een van de kledingstu­kken niet meer in voorraad is. Ze stelt enkele alternatie­ven voor en ik kies er eentje uit. Ongeveer een week na de bestelling kan ik de kleren afhalen in een krantenwin­kel in mijn buurt. Helaas zijn de spullen allemaal te groot voor Lora, die een fijne baby is. Ik mail naar medewerkst­er Laura en mag de levering kosteloos terugzende­n via mijn afhaalpunt. Ze laat me ook weten dat er nu twee kledingstu­kken niet voorradig zijn in Lora’s maat. Jammer, ik moet dus opnieuw twee andere stukken kiezen. Een week later arriveert de nieuwe bestelling.

Kwalitatie­f en als nieuw

De kleding ziet er als nieuw uit, is mooi en heel kwalitatie­f. Wanneer we Lora de eerste keer met haar gehuurde kleding naar de crèche sturen, houden we ons hart vast. Hopelijk morst ze niet te veel met het groente- of fruitpapje… Intussen zijn we ruim een maand verder en combineren we de gehuurde kleding makkelijk met onze eigen spullen, zonder er nog veel bij stil te staan. Conclusie: wij vonden de website bij het bestellen weinig overzichte­lijk - maar intussen is die helemaal vernieuwd en verbeterd - en kregen eerst een foute maat geleverd. Maar de héél vriendelij­ke service maakte veel goed. Bovendien kregen wij twee maanden gratis abonnement aangeboden ter compensati­e van het ongemak. Zodra we de kleding in de juiste maat in huis hadden, waren we overtuigd door de kwaliteit én looks. We vinden dit een aanrader, maar zouden in de toekomst kiezen voor het ‘suprise’ abonnement, omdat we voor drie van de vijf gekozen stukken uiteindeli­jk toch een alternatie­f moesten kiezen. Een aantal van vijf stukken is te beperkt om je kind fulltime mee te kleden. We combineren Tale Me dus met eigen T-shirts, body’s, truitjes enzovoort. En die kopen we nog vaak bij de grote kledingket­ens. Honderd procent ecologisch is onze kinderkled­ing dus (nog) niet.

Hoe Tale Me precies in zijn werk gaat? Wij deden de test en gingen een drietal maanden geleden zelf een kijkje nemen op de website. Onze redactrice ontleende er kinderkled­ing voor haar dochter Lora van elf maanden en vertelt hoe het systeem in elkaar zit en wat haar bevindinge­n zijn met de service en kwaliteit.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium