Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Prinselijk­e baby al meteen goed voor 110 miljoen euro

Britten kijken reikhalzen­d uit naar geboorte tweede kind prins William en Kate Middleton

-

GrootBritt­annië wacht vol spanning op de geboorte van het tweede kind van prins William en Kate Middleton. Elk moment kan er heuglijk nieuws uit het Saint Mary’s Hospital in Londen komen. Financiële experts hopen alvast op een prinsesje.

Journalist­en, fotografen en cameraploe­gen kamperen sinds eind vorige week voor het Saint Mary’s Hospital, waar Kate Middleton op het punt staat te bevallen. Het is er minder dringen dan twee jaar geleden, toen de natie wachtte op de geboorte van prins George. Toch is de geboorte van het tweede kind van William en Kate – het vijfde kleinkind van de Britse Queen Elizabeth– nog altijd groot nieuws. Ook voor economen. Want de eerste dagen zou de verkoop van souvenirs naar schatting 110 miljoen euro opbrengen. Al is dat wel een peulschil in vergelijki­ng met de verkoop na de geboorte van prins George, die twee jaar geleden goed was voor 345 miljoen euro.

Babykledin­g en vrouwenmod­e

Op langere termijn zou het de economie goed uitkomen dat het een meisje wordt, zegt professor Joshua Bamfield, directeur van het centrum voor retailonde­rzoek. “Net als na de geboorte van prins George zal de verkoop van babykledin­g een stimulans krijgen. Een meisje kan daarbij voor de rest van haar leven modetrends lanceren. Dat is natuurlijk geweldig voor ontwerpers die haar mogen kleden, en voor bedrijven die de outfits kopiëren.” Hoe het tweede kindje van William en Kate zal heten, zullen we niet onmiddelli­jk weten. De Britse royals hebben de traditie de bekendmaki­ng uit te stellen. Prins Charles en prinses Diana deden er zeven dagen over om de naam William wereldkund­ig te maken. Koningin Elizabeth wachtte zelfs een maand na de geboorte van Charles. De huidige generatie doet het sneller: al twee dagen na de geboorte van hun eersteling wis- ten we dat William en Kate hun zoon de naam Georgeorge Alexander Louis hadden gegeven.

 ?? FOTO'S
PHOTO NEWS ?? William en Kate: hun tweede kindje kan er nu elk moment aankomen.
FOTO'S PHOTO NEWS William en Kate: hun tweede kindje kan er nu elk moment aankomen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium