Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belle Perez

- BELLE PEREZ KAREL MOORS

ney Spears lijken. Dat wilde ik niet en ik heb ervoor bedankt. Maar ik ben heel tevreden met de weg die ik heb bewandeld. Als ik eens een trede naar beneden val, is dat niet erg, want ik heb mijn basis. Anders kom je fake over. Maar als ik in Amerika ‘ja’ had gezegd, was ik nu misschien Jennifer Lopez, wie weet? (lacht)

Zijn er bruggen opgeblazen, zijn er mensen die je messen in de rug hebben gestoken? Nee. Ik ben een pleaser. Maar ik heb geleerd dat ik beter moet zeggen wat ik wil. Ik probeerde vroeger alles te verbloemen en uiteindeli­jk was ik degene die ongelukkig was. In de showbizz kun je niet met iedereen opschieten, net zoals in het echte leven. Mensen met wie je niet op dezelfde golflengte zit, daar moet je afscheid van nemen.

Koester je nog Songfestiv­alambities?ambi Bustamente is er geweest,wees weliswaar als achtergron­dzanger.grond Het is geen must, maar een formule zoalszoa in Nederland zie ik wel zitten: datd je als artiest gevraagd wordt en zelfze een nummer mag kiezen. Ik wil datda Songfestiv­alcircus wel eens meemaken,meem ik weet nu ook wat ik wel ene niet kan. Maar aan preselecti­es doed ik niet meer mee. Been there, donedo that. Eurosong heeft wél deure deuren geopend en ik raad beginnende artiesten zeker aan om mee te doe doen. Je zeiz daarnet dat je een

bent.be Geldt dat ook op privévlak? Ik denkde wel mee met mijn partner. Ik denkde niet dat ik een moeilijke ben. MaarM als het mij echt niet aanstaat dan...

...komt...k de Spaanse furie boven? Ik benbe niet iemand die met deuren gaat s slaan. Meestal is het oppassen geblazenge­bla als ik zwijg, dat is de stilte voor de storm. Maar ik ben geen vechter,vecht ik doe niet graag mensen pijn. Als het er verbaal tegenzit, moet het al erg zijn. Ik ben een bemiddelaa­r.midd

Fijn voor Wouter, met wie je volgend jaar trouwt. Past je toekomstig­e man goed bij je carrière?

Hij past goed bij mij.

Dat hoop ik, maar hij moet zijn vrouw wel delen met het publiek. Gaat dat hem goed af? Wout is iemand die houdt van leven, van genieten. Hij ziet dat ik geniet en is supertrots op me. Als hij kan, gaat hij mee naar optredens en hij zet mijn nummers al eens op in de auto. Hij is fan van zijn vrouw, niet van ‘Belle Perez’.

Het wordt een tweede huwelijk voor jou. Je bent niet teleurgest­eld in het concept van het huwelijksb­ootje?

Iedereen heeft zijn rugzak. Voor Wout is het zijn eerste huwelijk en het voelt goed aan, dus waarom niet. Hij is op een knie gaan zitten voor mij en heeft eerst aan mijn ouders toestemmin­g gevraagd. Ik hou daar wel van, dat vasthouden aan goeie tradities en waarden. Ik ben open-minded, maar die dingen vind ik wel belangrijk. We hebben veel zin om te trouwen. Maar eerst is mijn zus Jessica aan de beurt. Zij trouwt deze zomer. Ik ben haar vrijgezell­enavond aan het organisere­n.

Begin volgend jaar word je veertig. Kijk je ernaar uit of ertegenop?

Ik kijk er niet tegenop, er gaan veel toffe dingen gebeuren komend jaar: trouwen, misschien een doorbraak in Spanje... Ik voel me goed en ben gelukkig en gezond. Ik mag van geluk spreken. En kinderen? Misschien komt dat ook wel als ik 40 ben, wie weet. Ik ben in alles een laatbloeie­r geweest, ik heb mezelf nog een paar jaar gegeven om mama te worden.

Ga je zingen op je eigen bruiloft?

Weet ik nog niet, dat lijkt me een té emotioneel moment. Maar Wout zegt dat hij ooit voor mij gaat zingen. Misschien verrast hij mij wel?

‘‘Ik wil een andere koers varen, nieuwe dingen uitprobere­n, deze single kwam als een geschenk uit de hemel.’’ ‘‘In de showbizz kun je niet met iedereen opschieten, net zoals in het echte leven. Mensen met wie je niet op dezelfde golflengte zit, daar moet je afscheid van nemen.’’

 ??  ??
 ??  ?? Met verloofde Wouter van der Horst.FOTO ISOPIX
Met verloofde Wouter van der Horst.FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium