Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo deden we de test

-

DE LOCATIE De test had plaats in restaurant Cucinamara­ngon, Patersstra­at 9, Turnhout. Alle gegevens, ook de prijzen, zijn die van de dag van de test.

PASSATA ‘Passata di pomodoro’ betekent letterlijk ‘gezeefde tomaat’. Door het zeven of stampen van fijne gepelde tomaten (pelati) ontstaat er een vloeibare puree, vergelijkb­aar met pastasaus maar normaal iets steviger.

KEUKEN Passata past in elke keukenkast omdat het de basis is van de meeste tomatenger­echten. De puree wordt vooral gebruikt in soepen, sausen, pizza’s, lasagne. In de rekken van de supermarkt­en vind je een ruime keuze bij de tomatenpro­ducten, ook huismerken – en dat wijst op een grote afname.

TIPS

Bewaren op kamertempe­ratuur.

Over de houdbaarhe­id zijn de producente­n het niet eens. Ze zeggen alle- maal dat het pakje of de fles na een eerste gebruik in de koelkast moet bewaard blijven maar het aantal dagen gaat van twee tot vijf. ENERGIEWAA­RDE Meer dan het dubbel verschil en dat is veel: Bio Delhaize bevat 21 kcal/100 g, AH heeft 47 kcal/100 g.

SUIKERS Hetzelfde beeld voor de suikers: 3 g/100 g voor Bio Delhaize, Elvea en Carrefour Bio, terwijl AH naar 6 g klimt.

PRIJS Mutti is de duurste passata met 1,82 euro per 500 gram. De goedkoopst­en zijn Everyday en Freshona, zij kosten elk 0,33 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium