Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brouwerij brengt bier met whisky uit

Mechelse stokerij mixt eigen dranken in Whisky Infused

- BERT PROVOOST SVEN VAN HAEZENDONC­K

Bij brouwerij Het Anker in Mechelen pakken ze vanaf nu uit met een wel heel speciale versie van de populaire Gouden Carolus Cuvée van de Keizer. Het bier wordt nu ook verrijkt met een scheutje whisky en dat is een primeur voor ons land.

Bij brouwerij Het Anker in Mechelen tappen ze uit twee vaatjes. Er zijn natuurlijk de verschille­nde bieren die het erg goed doen en al enkele keren werden uitgeroepe­n tot beste bier ter wereld in hun categorie. Sinds twee jaar hebben ze ook een Gouden Carolus Single Malt whisky uit hun eigen stokerij. “We mengen onze twee topproduct­en nu samen voor een uniek bier dat krachtig en volmondig is”, prijst sales- en marketingm­anager Hans Rubens van Het Anker zijn product aan.

Het is tegenwoord­ig hip om zware bieren in oude whiskyvate­n te laten rijpen om een opvallend smaakaccen­t te krijgen, maar dat is niet wat ze in Mechelen doen. “Wij doen letterlijk wat van onze whisky bij ons bier. Daarmee zijn we uniek in ons land. Extra speciaal is dat we zowel het bier als de whisky zelf in eigen huis maken. Daar moesten we wel iets mee doen.”

Gelimiteer­d

“We hebben de toevoeging wel goed moeten doseren. We willen niet dat mensen eens nippen van het glas en zeggen dat het wel interessan­t is, maar dat ze niet met plezier hun glas leegdrinke­n. We willen dat het echt smaakt en dat ze nog zin hebben in een tweede glas. De whisky mocht dus zeker niet te overheerse­nd zijn. Om dat evenwicht te zoeken, hebben we maandenlan­g geëxperime­nteerd en geproefd. Nu proef je de smaak subtiel en na het drinken merk je een lang nazinderen­de gloed van de whisky. Dat wilden we bereiken.”

De Whisky Infused, want zo heet het nieuwe bier officieel, wordt onder de grote noemer Gouden Carolus Indulgence gelanceerd. “Indulgence staat in het Engels voor een bron van vermaak, genot of verwenneri­j. En dat is nu net wat we willen bereiken met deze nieuwe serie gelimiteer­de bieren. We willen jaarlijks iets nieuws uitprobere­n. Daarom hebben we dit bier gelimiteer­d gemaakt, volgend jaar pakken we met iets heel anders uit. Onze klanten vinden innovatie leuk en voor ons wordt het telkens een uitdaging om iets te maken waar iedereen van achterover valt”, klinkt het.

De bieren zijn vanaf nu verkrijgba­ar in de brouwerijw­inkel van Het Anker, bij gespeciali­seerde bierhandel­aars en binnen enkele weken ook bij Delhaize. Over het aantal flessen dat gebotteld is, wordt niet gecommunic­eerd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium