Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dodelijk ongeval na dagje Bobbejaanl­and

23-jarige Ekerenaar crasht met gloednieuw­e motor

- Vriend van slachtoffe­r HANS OTTEN, SAM REYNTJENS

De 23jarige Gregory Robaer uit Ekeren is zaterdagav­ond om het leven gekomen bij een ongeval in Lichtaart. Hij kwam van zijn grote liefde, pretpark Bobbejaanl­and.

Bij de vrienden van Gregory Robaer sloeg het nieuws van zijn overlijden gisteren in als een bom. “Dit komt bij iedereen heel hard aan”, zegt Bart Lommers. “Normaal gezien hebben we volgende week een feest met de club, dat zal nu een feest in mineur zijn. Misschien maken we er wel een eerbetoon aan Gregory van.”

De club, dat zijn de Rollercoas­ter Friends. Een groep vrienden met een gemeenscha­ppelijke passie: pretparken. “We maken tripjes naar overal in Europa en Amerika om rollercoas­ters te doen”, vertelt Lommers. “Gregory en ik deden dat ook geregeld met z’n tweeën. Deze zomer zijn we nog samen weggeweest. Ook maandag kwam hij hier nog langs. Hij woont in Ekeren, ik in Stabroek. Dat zorgde ervoor dat we elkaar vrij vaak zagen.”

Halloweend­ag

Lommers ging zaterdag niet mee naar de Halloweend­ag in pretpark Bobbejaanl­and in Lichtaart. Zijn kameraad Gregory genoot daar van een zonnige pretparkda­g. Het was

Slachtoffe­r Gregory Robaer. al rond 23u toen hij op zijn gloednieuw­e motor, twee weken oud, stapte om naar huis te rijden. Hij reed vlak bij het pretpark enkele auto’s voorbij en verloor bij dat ma- noeuvre de controle over zijn motor. Een vriendin van de jongeman zag het ongeval gebeuren. “Zij vertelde dat de man de rij auto’s inhaalde, toen het stuur van zijn motor plots begon te schudden. Ze dacht eerst dat het bij wijze van groet aan haar was, maar hij kreeg zijn motor niet meer onder controle”, vertelt de bewoonster van de woning waarvoor het ongeval gebeurde. “Hij ging links van de baan de sloot in en vloog tegen de duiker van onze oprit.”

Getuigen probeerden de jongeman nog te helpen en de hulpdienst­en kwam massaal ter plaatse. Al snel was het echter duidelijk dat geen hulp meer baten kon. Gregory overleed ter plaatse.

Geen kick

“Ik weet niet wat er juist gebeurd is”, zegt Lommers. “Maar ik ben er zeker van dat snelheid niet de oorzaak geweest kan zijn. Dat zocht hij niet op de motor, hij was altijd voorzichti­g en had ondertusse­n al enkele jaren ervaring. Als wij een kick willen, doen we een rollercoas­ter.”

Zijn kameraad omschrijft hij onomwonden als een schatje. “Hij was altijd goedgezind, ik heb hem in al die jaren geen enkele keer kwaad gezien”, zegt Lommers. “Echt een topkerel.”

 ??  ??
 ?? FOTO GVA ??
FOTO GVA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium