Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerpen is mijn thuis geworden”

Boldozsár Bodor, Hongaarse oud-speler van Beerschot, opent luxehotel Met de Berenboot naar de overwinnin­g

- REBECCA VAN REMOORTERE

Boldizsár Bodor, oudspeler van Beerschot, beëindigde zijn carrière als voetballer vorig jaar. Hij droomde er altijd al van om ooit een hotel te openen. Na overleg met zijn vrouw is het zover. De twee hebben een luxueus boetiekhot­el op Het Zuid geopend.

Als voetballer een hotel uitbaten is niet zo’n heel gekke carrièresw­itch, zegt Boldizsár. “Als sportman reis je veel en ga je ook vaak op hotel. Dat vond ik altijd wel leuk. Ik weet ondertusse­n perfect wat ik belangrijk vind in een hotel en dat gebruik ik bij Maison de Trazegnies.”

Het is een luxueus boetiekhot­el geworden, in de Graaf van Egmontstra­at, waar privacy cruciaal is. Maison de Trazegnies is ondertusse­n twee maanden open. “De reacties zijn tot hiertoe alleen maar positief geweest. Dat doet me veel plezier”, zegt de voetballer.

Keuken

Het hotel bestaat uit drie kamers. Het pronkstuk is The Penthouse op de bovenste verdieping, een exclusief dakapparte­ment van honderdzev­entig vierkante meter, gespreid over twee etages, terras met uniek zicht op het Museum voor Schone Kunsten, twee aparte slaapkamer­s met elk een kingsize bed, een luxueuze badkamer en een volledig uitgeruste keuken. Het hotel werd ingericht door Kim de Trazegnies, vrouw van Boldizsár, die zelf al een tijdje in de design- en textielwer­eld zit. Het hotel kreeg haar naam.

“Na een voetbalcar­rière van vijftien jaar, waaronder vijf jaar bij Beerschot (van 2000 tot 2004 en in het seizoen 2012-2013, red.), voelde ik dat het tijd was voor iets anders. Ik behaalde mijn diploma om te coachen, maar wil er voorlopig nog niets mee doen. Als voetballer word je steeds voor alles beschermd, je hoeft niets zelf te plannen of te ondernemen. Dat staat in groot contrast met je eigen zaak oprichten, dat is net wat ik er zo leuk aan vind. Vijf maanden geleden werd ik voor het eerst vader. Dat maakt het nog een grotere uitdaging om al het werk te combineren.”

Restaurant­s

Dat de Hongaar in Antwerpen een hotel begint, is geen verrasing. “Toen ik zeventien was, verhuisde ik van Hongarije naar Antwerpen om te voetballen bij Beerschot. Ondertusse­n is Antwerpen mijn thuis geworden. Het Zuid is volgens mij de interessan­tste buurt van de stad. Als mijn vrouw en ik uit eten gaan, is dat ook meestal in een van de talrijke restaurant­s in de buurt van Het Zuid.”

Wat de toekomst brengt, is nog niet volledig duidelijk voor het paar. “We bekijken of we nog verder kunnen uitbreiden. Er worden ook al plannen gemaakt voor het buitenland, maar daar kan ik nog niet veel meer over zeggen.”

Het is weinig waarschijn­lijk dat de ex-voetballer nog terugkeert naar thuisland Hongarije. “Ik ga er nog graag op bezoek bij mijn familie, maar voorlopig zit ik goed hier in Antwerpen.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Boldizsàr Bodor: “Het Zuid is volgens mij de interessan­tste buurt van de stad.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Boldizsàr Bodor: “Het Zuid is volgens mij de interessan­tste buurt van de stad.”
 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS
 ?? FOTO WAS ?? Bodor bij Beerschot.
FOTO WAS Bodor bij Beerschot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium