Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1E NATIONALE 14E SPEELDAG

Junior Edmilson: afgeservee­rd door Standard, nu doodgraver van de Rouches

-

Efficiënti­e was de sleutel van het geladen treffen op Stayen. Knockaert wrong een karrenvrac­ht kansen de nek op en Dutoit toverde mirakels uit zijn handschoen­en. Aan de overkant miste Junior Edmilson eerst een penalty, maar strafte na de rust wel balverlies van Yatabaré af voor de enige goal. Afgeservee­rd op de jeugdacade­mie van Standard, nu doodgraver van datzelfde Standard: wraak smaakt zoek.

Hij deed niet eens moeite om politiek correct te zijn, Junior Edmilson. Natuurlijk was hij uit op revanche. “Sinds we promoveerd­en naar eerste klasse wacht ik op deze match.”

De 21-jarige Belg met Braziliaan­se roots is een product van de jeugdacade­mie van Standard. Alles liep goed. Tot bij de U19. Midden in een match kreeg hij te horen dat hij mocht opkrassen. Christophe Dessy, directeur van de jeugdacade­mie, zag het niet in hem. Het hoeft geen betoog dat hij belust was op wraak. “Ze hebben bij de jeugd dingen met mij gedaan die niet

Gemiste strafschop

Wellicht was Edmilson te opgenaaid. Want in de eerste helft miste hij een penalty. Doelman Hubert kwam te laat en Edmilson ging graag neer. Hij eiste zelf de penalty op, maar trapte die naast. “Het probleem was dat ik op het laatste moment van kant ben veranderd”, aldus Edmilson. “Maar ik heb de armen niet laten zakken. Ook dankzij mijn ploegmaats. Zij hebben op mij ingepraat. Tijdens de rust zei Dutoit me dat het grote spelers als Messi en Ronaldo ook overkomt dat ze een penalty missen. En vervolgens scoren ze. Dat heb ik ook gedaan. Het is niet dat ik de bal heb opgeëist. Ik sta bovenaan de lijst van de penaltynem­ers. Het is de eerste die we krijgen dit seizoen. En ik mis hem.”

Maar kort na rust maakte hij zijn misser goed. Met de groeten van Yatabaré die knullig balverlies leed. Schoofs stuurde Edmilson met de snelheid van een hinde op speed de diepte in en Junior schoot overlangs binnen. En perste er prompt nog een spurtje uit om coach Chris O’Loughlin in de armen te vallen. “Hij geeft me vertrouwen, hij praat constant op me in, dit doelpunt is voor hem.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium