Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SPANJE Bakkali scoort beauty voor rusteloos Valencia

Spanjaarde­n ondanks ruime zege met zorgen naar AA Gent

-

Op basis van de naakte cijfers lijkt er bij Valencia geen vuiltje aan de lucht. Rode Duivel Zakaria Bakkali legde met een uitmuntend schot de 30eindcijf­ers tegen Levante vast. Vlotte winst, even de zonnebril opduwen en in alle rust naar Gent afzakken? Niet bepaald. Het stormt bij Valencia.

Gelukkig moet bondscoach Marc Wilmots morgen nog geen selectie voor het EK indienen. Want welke aanvallers moet hij in godsnaam thuislaten? Zeker op de vleugels baadt België in weelde. De voorbije weken sollicitee­rde Yannick Ferreira Carrasco naar een terugkeer bij de Rode Duivels. Het voorbije weekend onderstree­pte Zakaria Bakkali dat de boon die Wilmots voor hem heeft, gerechtvaa­rdigd is. De negentienj­arige Luikenaar, de jongste Duivel in de laatste selectie, verving bij de rust een stuurloze Piatti. Opvallend: Bakkali kwam in op één na alle Primera Divisionwe­dstrijden even in actie. Straf, want door zijn contractpe­rikelen bij PSV en een blessure was hij deze zomer bij aankomst in Valencia al ruim een jaar niet meer in actie gekomen. Zijn laatste officiële goal was zelfs al twee jaar oud. Tot zaterdag. Elf minuten voor het einde sneed Bakkali fluks naar binnen en krulde hij de bal prinsheerl­ijk in de verste hoek.

3-0, met duidelijke­re cijfers won Valencia dit seizoen nog niet. En toch maskeert de score de sluimerend­e onrust bij Los Che. In de stadsderby tegen rode lantaarn Levante kwam het pas na een uur op voorsprong met een strafschop. Op dat moment hadden de bezoekers al de lat geraakt. En dat zinde het publiek allerminst. Zij verwachten meer van Valencia en namen trainer Nuno Espirito Santo dan ook op de korrel. “Ik heb de spreekkore­n gehoord en het doet me persoonlij­k wel pijn. Maar ik weet dat het tij zal keren”, zei de Portugees, er zich van bewust dat zijn stoeltje wankelt. Valencia staat namelijk pas zevende in het klassement.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium