Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Door deze zege kunnen we opnieuw omhoog kijken”

Jari Breugelman­s en Dessel juichen om eerste thuiszege

-

De kop is er af bij Dessel Sport. Zaterdagav­ond pakte de club van trainer Regi Van Acker zijn eerste thuiszege van het seizoen. Heist, dat nog steeds op zoek is naar een eerste driepunter, werd met 31 naar huis gestuurd.

Het was Heist dat in Dessel de beste start nam. “We waren verwittigd en zoals steeds is het tegen Heist opletten geblazen wat stilstaand­e fasen betreft. Webers knikte evenwel de 0-1 wel tegen de touwen”, aldus Jari Breugelman­s na afloop, die blij was dat de 0-2 niet viel nadat bezoeker Manuel tot tweemaal toe vergat te scoren. “Toch kregen wij voor rust ook een aantal kansen, maar ze werden gemist. Gelukkig konRommes vanop afstand op een In een vrij gelijkopga­ande eerste helft knikte bezoeker Webers al vlug de 0-1 tegen de touwen. Dessel leek aangeslage­n en mocht zich gelukkig prijzen dat Remen slechts geel kreeg na een zware ingreep. Nadat Manuel de kans op 0-2 liet liggen, scoorde de thuisploeg na vrijschop van Rommens de gelijkmake­r. Met een gewijzigd spelconcep­t na rust legde de thuisploeg overwicht aan de dag, maar het was nog lang wachten op de bevrijdend­e treffers van Breugelman­s en een heerlijk doelpunt van Wolke Janssens. ideaal moment gelijkstel­len. Na rust domineerde­n we het spel en dat had te maken met de tactische ingreep van de trainer. We schakelden over naar een 4-4-2-systeem. Ik verliet mijn flank en ging met Wolke Janssens centraal postvatten.

Sols en Brulmans werden de verdedigen­de middenveld­ers, zodat Rommens en Kevin Janssens onze flanken konden bevolken.”

Bevrijdend doelpunt

“Dat rendeerde, al was het lang wachten op resultaat. We waren de ganse tweede helft baas, aanvankeli­jk zonder resultaat, maar gelukkig ging hun verdediger in de fout waardoor ik vrijuit kon oprukken vanuit het middenveld. De 2-1 werkte bevrijdend, want even later zette Wolke Janssens de kers op de taart met de 3-1. Na de recente acht op twaalf kunnen we eindelijk terug een beetje omhoog kijken.”

 ?? FOTO SMB ?? Een pittig duel tussen Bart Webers (Heist) en Nicolas Rommens (Dessel). Wolke Janssens (Dessel) volgt het spel van dichtbij.
FOTO SMB Een pittig duel tussen Bart Webers (Heist) en Nicolas Rommens (Dessel). Wolke Janssens (Dessel) volgt het spel van dichtbij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium