Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ja, we zijn heel erg blij met die 00”

Tweede clean sheet op rij zorgt voor tevredenhe­id

-

Ondanks een flauwe topper overheerst­e er de voorbije dagen alom tevredenhe­id op het Lisp, waar het gelijkspel tegen titelfavor­iet Antwerp fel werd gesmaakt. Vooral de tweede clean sheet op rij deed zichtbaar deugd in Lier.

Veel volk, eindelijk nog eens wat sfeer en negentig minuten lang spanning. Dat waren de ingrediënt­en waarmee het Lisp vrijdagavo­nd overgoten werd. Dat doelgevaar uiteindeli­jk een schaars goed was, werd zeker bij underdog Lierse gedegradee­rd tot een voetnoot. Begrijpeli­jk, want voor de tweede week op rij slaagden de Pallieters er in geen tegendoelp­unt te slikken. Iets wat in de tien voorgaande competitie­matchen nagenoeg onmogelijk bleek.

“Ik blik dan ook zeer tevreden terug op de wedstrijd van vrijdag”, keek Eric Van Meir gisteren nog even achterom. “De 0-0 tegen Antwerp is hoe dan ook een gewonnen punt en zeker ook psychologi­sch belangrijk voor deze jonge groep. Ze hebben keihard gewerkt en dan is het leuk dat er ook een beloning volgt. En ik ben vooral heel blij over de manier waarop de taken werden uitgevoerd. Vergeet niet dat de vijf jongste spelers op het veld een shirt van Lierse droegen. Wel, ze hebben het heel volwassen aangepakt.”

Met zijn tweede clean sheet op rij lijkt Lierse alvast een stap voorwaarts te hebben gezet. Toeval of niet, met Ludovic Buysens en Koen Weuts loopt er de jongste weken meer ervaring en realisme centraal achterin te voetballen. Laat dat een meer dan noodzakeli­jke ingreep zijn.

“Het klikt met Koen in het hart van de defensie. Maar helemaal onlogisch is dat niet, want we kennen elkaar nog van onze periode in Leuven”, aldus Ludovic Buysens. “Wilden we werk maken van een wederopsta­nding, dan was het echt nodig om te sleutelen aan de organisati­e. Twintig tegengoals in de eerste tien matchen, het was gewoon veel te veel. Ik denk dat er nu iets meer maturiteit in de ploeg steekt en vooral beter gecoacht wordt. Tegen Heist gaven we amper wat weg en ook Antwerp kreeg geen handvol kansen op het Lisp. Voor ons was die 0-0 dus echt wel belangrijk. We wilden absoluut bevestigen en dat is gelukt.”

En dus herleeft de hoop op het Lisp dat het straks opnieuw bergopwaar­ts kan gaan met Lierse.

“Die tekenen waren er vrijdag toch”, vond Ludovic Buysens. “Twee weken geleden zou je de daver op het lijf gekregen hebben om tegen Antwerp te moeten voetballen. We zaten diep en het liep voor geen meter. Maar vrijdag was het verschil tussen de tweede en de elfde in de stand amper merkbaar. En dat was toch ook wel voor een stuk onze verdienste. We voetballen eindelijk realistisc­h en in blok. Dat heeft tijd gekost, maar er staat stilaan iets.”

Lierse heeft nu tot zondag de tijd om zich voor te bereiden op een nieuwe kraker, want dan staat de pittige trip naar leider Tubeke geprogramm­eerd. De Brusselaar­s verloren amper één keer in twaalf wedstrijde­n.

“Ja, het wordt opnieuw een helse uitdaging”, beseft Eric Van Meir. Tubeke is een sterke ploeg. We moeten er opnieuw proberen een goede organisati­e op poten te zetten, maar vooral ook offensieve­r iets scherper voor de dag te komen. Vrijdag tegen Antwerp toonden we bij vlagen te veel respect voor de tegenstand­er. Dat is nergens voor nodig.”

 ?? FOTO SMB ?? Sayed (Lierse) probeert N’Diaye (Antwerp) af te houden.
FOTO SMB Sayed (Lierse) probeert N’Diaye (Antwerp) af te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium