Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als het moet, dan maar met werkvoetba­l”

Beerschot Wilrijk zet in spannende derby achterstan­d om in belangrijk­e winst

- HUGO FRET

De talrijk opgekomen fans kregen geen hoogstaand­e partij voetbal te zien, maar beide ploegen gingen wel vol voor winst. Dankzij de zege loopt Beerschot Wilrijk in het voorlopig klassement uit tot vier punten.

Ex-Rupel Boomspeler­s Dries Ventôse en Wesley Snoeys eisten naast doelman Jef Snyders en spits Ratko Vansimpsen een belangrijk aandeel op in de overwinnin­g van hun ploeg.

“Ik kreeg vandaag uitgereken­d tegen mijn ex-club Rupel Boom mijn eerste basisplaat­s”, vertelt Dries Ventôse. “Natuurlijk was ik blij om te mogen starten, ook al was het voor mij op een ongewone positie. De trainer zei me donderdag dat ik als rechtsacht­er de snelheid van Jonas Laureys en Nick Van der Westerlake­n moest trachten op te vangen. Ik wist wat ik mocht verwachten en kon me zelfs enkele keren aanvallend uitleven. Ik denk tevreden te mogen terugblikk­en op mijn wedstrijd. Zelf heb ik me in ieder kostelijk geamuseerd.”

“Aanvankeli­jk hadden we het moeilijk en de 1-0 voorsprong van Rupel Boom na een kwartier was niet onverdiend. Dankzij een prachtige actie, bekroond met een doelpunt, deed Vansimpsen de wedstrijd kantelen. Nadat Snoeys ons op voorzet had getrapt, konden we rekenen op enkele knappe saves van onze doelman Jef Snyders. Ik moest de afgelopen weken vaak tevreden zijn met een plaats op de bank en enkele invalbeurt­en. In de tribune zitten is niet leuk, maar vroeg of laat komt die kans. Zeker nu we af te rekenen krijgen met geschorste­n en geblesseer­den. Zo viel vandaag Dyron Daal jammer genoeg weer uit.”

De polyvalent­e Wesley Snoeys speelde dit seizoen telkens als back. Tegen Rupel Boom kreeg hij een rol centraal op het middenveld. “Het was even aanpassen, maar ik ben vooral blij met het vertrouwen dat de coach in mij stelt. Als je dan de winnende treffer kunt scoren tegen je ex-club, kan het haast niet mooier. Kwaliteit gekoppeld aan werkvoetba­l en mentalitei­t loont, zeker in derde klasse.” van Vansimpsen weg. Snoeys trof na een afgeweerde bal wel raak. Vansimpsen knalde op de paal, Challouk tegen de kruising. Laureys vond Snyders nog eens op zijn weg.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium