Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is echt een gemiste kans”

Berchem Sport vermag weinig tegen efficiënt Luik

- KRISTOF SOMERS

De spelers van Berchem hadden er naar uitgekeken, want je speelt niet elke dag in een sfeervol stadion als dat van Luik, én Berchem kon bij winst een goede zaak doen. Maar een vroege Luikse goal in elke helft snoerde Berchem snel de mond.

Na twee zeges op een rij wilde Berchem maar wat graag punten meegraaien uit Luik. Niemand hoefde de ploeg van trainer Van de Velde dus te motiveren voor dit duel. “We begonnen met z’n allen voluit”, knikt flankaanva­ller Nick Carrez. “De bedoeling was om hen pijn te doen in de omschakeli­ng. Dat is niet hun sterkste punt, dus moesten we daarvan profiteren.” Maar na tien minuten mocht het strijdplan al overboord. “Dat we die 1-0 slikken op een stilstaand­e fase maakt het zuur”, aldus Carrez. “Even zat het niet goed met de communicat­ie, waardoor ze bij de thuisploeg een vrijstaand­e man vonden. Te simpel. Gedurende de rest van de eerste helft kregen wij nog de betere kansen. Maar als die bal niet goed valt, koop je daar weinig mee.”

Na rust volgde al snel een tweede opdoffer. “Eerst kwamen we zelf tot twee redelijke kansen die we niet goed uitspeelde­n”, vloekt Carrez. “Bij de 2-0 voelden we dat het kalf was verdronken. Dan kwam Luik plots veel voor doel en had de score nog hoger kunnen oplopen.”

Luik komt op gelijke hoogte in het klassement. “Dit is een gemiste kans”, beseft Carrez. “Vooral omdat we dichter konden staan bij Oosterzone­n en Bocholt, die ook verloren. Ach, we mogen niet te veel jammeren. Elk punt hier was een leuke extra geweest. Volgens mij zullen hier niet veel ploegen iets komen wegsnoepen. Laat ons gewoon weer naar die volgende match toewerken. Dat is wat nu telt”, besluit Carrez.

Mununga zit sneller op de bal dan zijn Luikse tegenstand­er. geen beterschap voor de bezoekers. Integendee­l, opnieuw moest Berchem snel een doelpunt slikken. Luik op rozen en het controleer­de de partij rustig uit. Zelfs een slotoffens­ief van de gasten kwam er niet.(ggh)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium