Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broers met een droom: judo

-

zo is. Iemand die niet gewoon is ervoor te werken, maar dat plots toch moet doen, loopt dikwijls tegen een muur waar hij niet meer over geraakt. Op een bepaald moment kom je tegen de wereldtop en daar hebben ze allemaal talent. Hard en gericht werken, daarmee kan je dan het verschil maken. Je moet met je talent beginnen woekeren en zelf op zoek gaan naar een goede trainer. Kijk daarvoor ook over de landsgrenz­en, want in het judo is dat iets waar het momenteel in België wat Matthias Casse Leeftijd: 18 (19/2/1997) Discipline: judo U21 (junioren) 73 kg Palmares: Belgisch kampioen senioren in 2014 Vijfde plaats EK beloften in 2014 Medailles en ereplaatse­n op internatio­nale tornooien met goud in Bremen en brons in European Cup in Athene, waardoor selectie EK en WK Achtste op wereldrank­ing Mijn droom is: “Ik hoop erbij te zijn op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat is de eerste doelstelli­ng, daarna zien we wel.” aan schort.”

“Een ander aspect is de aspiratieg­rens. Bij mij moesten ze niet afkomen met ‘ik wil Belgisch kampioen worden’. ‘Ik wil Olympisch kampioen worden’, dat moet je aspiratieg­rens zijn”, stelt Dedecker.

“Het is een punt dat je talent moet hebben, maar met talent alleen kom je er niet”, zegt ook Van Den Bosch. “Het kan pas iets worden als je van dat talent je sterke punt maakt en dat kan alleen door goed te trainen en er goed Jeroen Casse Leeftijd: 17 (1/6/1998) Discipline: judo U18 (beloften) –66kg Palmares: Belgisch kampioen beloften internatio­naal succes met goud in Coimbra, brons in Bremen en twee vijfde plaatsen in Berlijn en Teplice, waardoor selectie EK en WK dit jaar, ook deelname aan Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) Vlaams kampioen U18+ (senioren), waardoor selectie voor BK senioren Mijn droom is: “De beste van de wereld zijn. Iedereen wil dat wel. Maar ik wil met zekerheid kunnen zeggen dat ik de beste ben, niet dat die titel met een gelukje is afgedwonge­n.” mee om te springen. Een goede begeleidin­g is belangrijk, maar is in het hele verhaal maar een schakeltje en secundair aan de werkkracht en het talent. Er zijn nog vele andere factoren die een rol spelen, zoals de ondersteun­ing van familie en supporters en de hele technische entourage. Het is aan de begeleidin­g om dat mee in goede banen te leiden”, zegt hij.

BART ROGGEMAN

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ??
FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium