Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten mooi op schema voor behoud”

Verbr. Zwijndrech­t hijst zich dankzij strafschop naar veiligere oorden

- FREDDY KOOPMAN

De wedstrijd verdiende zeker geen schoonheid­sprijs. Een strafschop besliste de wedstrijd in het voordeel van Verbr. Zwijndrech­t. Danny Van Leuven en Peter Van De Merlen hadden na afloop dezelfde visie. “Het resultaat primeerde en de manier waarop was bijzaak”, vonden de trainers.

Bij Verbr. Zwijndrech­t was trainer Danny Van Leuven uiteraard erg tevreden met de behaalde driepunter.

“Het was geen mooie wedstrijd, maar het resultaat primeerde en de manier waarop was volledig bijzaak.

Het positieve was dat we bewezen op karakter te kunnen bikkelen voor de dure punten. De strafschop was terecht, want Matheussen werd in de kleine rechthoek gehaakt. Door deze gouden zege komen we op gelijke hoogte van een rechtstree­kse tegenstand­er voor het behoud. Onze zeven op negen geeft een serieuze boost, want we sluiten de eerste periode af met twaalf punten en zitten mooi op schema”, stelt Van Leuven.

Pijnlijke opdoffer

Trainer Peter Van De Merlen baalde en vond dat 's Gravenweze­l-Schilde minstens een gelijkspel verdiende.

“Ons veelvuldig balbezit zorgde voor weinig gevaar, maar we hadden de match wel volledig onder controle. De organisati­e stond op punt en we hielden de boel goed gesloten. We hadden het beoogde punt vast en gingen na een terechte strafschop toch onderuit. Deze nederlaag is erg zuur. Bij een terecht gelijkspel behielden we de kloof en na deze pijnlijke opdoffer komt onze rechtstree­kse tegenstand­er op gelijke hoogte”, aldus een ontgoochel­de Van De Merlen. Hoon, kreeg de thuisploeg een strafschop. Bouwmeeste­r besliste de wedstrijd vanop de stip.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium