“Vijfde plaats vasthouden”

Wijnegem haalt negen op negen ondanks moeizame slotfase

-

Ondanks dat de bezoekende trainer Nico Tottori er een andere mening op nahield, boekte Wijnegem een verdiende 32winst tegen Loenhout. De Kanaalploe­g haalt hiermee negen op negen en nestelt zich stevig in de top vijf. Nochtans was trainer Chris Andries na afloop niet echt tevreden.

“Dat was ook een logische reactie van onze trainer,” beaamde Mike Verlinden, die voor twee van de drie Wijnegemse doelpunten zorgde. “Vorige week wonnen we met 3-4 van Sint-Job en in die wedstrijd gaven we ook een 0-3-voorsprong uit handen. Tegen Loenhout leek het erop dat hetzelfde zou gebeuren. We liepen vlot tot 3-0 uit en lieten bij 3-1 de kansen onbenut om de score op te drijven. Hierdoor kwamen we in de slotfase nog in problemen. Dat was zeker niet nodig. We maakten het onszelf zorgde Leemans voor 1-3. Leest ging risico’s nemen en op counter legde Trouillard de overdreven eindcijfer­s vast. Na de wedstrijd nam Leest-trainer Dirk Van Rillaer ontslag. lastig. Maar laat ons ook naar het positieve kijken. Met negen op negen maken we een noodzakeli­jke inhaalbewe­ging. We staan nu in de top vijf en deze groep heeft voldoende kwaliteite­n in huis om die plaats vast te houden. Vorig seizoen promoveerd­e in met Verbroeder­ing Zwijndrech­t naar eerste. Ik wil dit graag met Wijnegem herhalen.”

Trainer Nico Tottori heeft met Loenhout zorgen. Uit de laatste zeven matchen haalden ze

drie open kansen. Een vlot combineren­d Sint-Job kwam in de eerste helft aan de leiding en bepaalde ondanks een opgelopen numerieke minderheid het spelbeeld. Na de rust zette de thuisploeg met twee goals de scheve situatie recht. Even later werd Rumaekers foutief gestuit door Vanbosch en verhoogde Lint vanop de stip de voorsprong. slechts drie punten.

“Op basis van de kansen wint Wijnegem verdiend, maar anderzijds waren we op enkele fases na de evenknie. We forceerden in tegenstell­ing tot de voorgaande weken te weinig gevaar. Maar een punt was met wat meeval haalbaar geweest. We scoren echter moeilijk en dat bleek ook in deze wedstrijd. Tegen de winterstop hopen we toch de kloof met de middenmoot te dichten,” aldus Tottori. Al na vier minuten moest de bezoekend doelman De Ruysscher met een blessure noodgedwon­gen van het veld. Van Den Bleeken zorgde bij de rust met twee goals voor een voorsprong. De thuisploeg controleer­de in de tweede helft het gebeuren maar verzuimde de voorsprong op te drijven. Hoboken kreeg vijf minuten voor affluiten een strafschop maar doelman Huygelen pareerde het schot.