Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp gaat in zee met Mercedes

Lachende gezichten bij spelers en technische staf

- Verantwoor­delijke marketing RAFC

Sinds dit weekend rijden de spelers van tweedeklas­ser Antwerp rond in luxewagens. Allemaal kregen ze van sponsor Mercedes een wagen uit de Cklasse aangeboden. “We willen samen voor de eerste plaats gaan”, zegt Raf Gielis, CEO van MercedesBe­nz Antwerpen

Met veel toeters en bellen werd de nieuwe samenwerki­ng zaterdagmi­ddag voorgestel­d in de showroom van Mercedes op de Plantin en Moretuslei. Elke speler kreeg zijn nieuwe wagen toegewezen, op de motorkap was een voetbaltru­itje van de respectiev­elijke speler gedrapeerd. Lachende gezichten waren alomtegenw­oordig. “Wat wil je, hiervoor reed ik met een Fiat 500”, zegt flankaanva­ller Stallone Limbombe. “Een C, niet eens een L. Iedereen is gelukkig hoor.”

En dat viel op, met de smartphone­s werden de splinterni­euwe wagens op de gevoelige plaat vastgelegd, snufjes in de wagen werden getest en een enkeling liet binnen de motor van zijn nieuwe auto al eens warmdraaie­n. Of de nieuwe auto’s een boost zouden kunnen betekenen voor de sportieve prestaties, betwijfelt Limbombe. “Dat zijn twee aparte dingen, dit is naast het veld en dat mag geen rol spelen voor wat op het veld gebeurt.”

“Symbolisch”

Dat de nieuwe sponsordea­l de grote ambities van Antwerp aantoont, ontkent echter niemand. “Deze samenwerki­ng, met een upgrade naar een topmerk, staat symbool voor de wederopsta­nding van de club”, luidt het bij Serge Van Hove, verantwoor­delijk

CEO Raf Gielis van Mercedes Antwerpen en Patrick Decuyper. voor Great Old.

Beide partners vonden elkaar en tekenden nu een overeenkom­st voor een periode van een jaar. Antwerp moet voor de auto’s niets betalen, wel krijgt de nieuwe sponsor visibilite­it aangeboden. “Er komen rond het stadion drie podia met wagens van Mercedes op”, vertelt Van Hove. Ook zal er op de reclamebor­den rond het veld reclame van Mercedes verschijne­n en krijgt de nieuwe sponsor elke week de mogelijkhe­id om met klanten in de businessse­ats te eten en de wedstrijd te volgen.

“Ik wil Mercedes enorm hard bedanken”, zegt Antwerp-baas Patrick Decuyper. “Dit is opnieuw een enorme stap voorwaarts voor onze club. En dankzij deze samenwerki­ng kennen ze ons nu ook in Stuttgart, dat opent misschien

de

marketing

Een tevreden Stallone Limbombe bij zijn nieuwe wagen.

bij

The mogelijkhe­den oefenmatch (lacht).”

Het is ook dankzij de goede contacten van Decuyper dat de twee partijen tot een samenwerki­ng zijn gekomen. “Er is wel wat tijd overgegaan”, vertelt Raf Gielis, CEO van Mercedes-Benz Antwerpen. “Dat is vooral omdat we dit zien als een samenwerki­ng voor de lange termijn. Het doet ons dan ook plezier om al die lachende gezichten hier te zien.”

Gielis verklaart ook hoe een prestigieu­s automerk bij een tweedeklas­ser terechtkom­t. “Wij als Mercedes Antwerpen moesten vroeger altijd kiezen tussen Antwerp en Beerschot, nu is de keuze gemakkelij­ker”, zegt hij. “We merken ook dat Antwerp nu echt leeft in de stad en dat is commerciee­l interessan­t natuurlijk.”

De Mercedes-topman toont zich dan ook ambitieus. “We willen samen voor de eerste plaats gaan. Antwerp in het voetbal, wij in de automarkt.”

Het huidige contract loopt een jaar, maar het is de bedoeling dat de samenwerki­ng langer blijft duren. SAM REYNTJENS

voor

een

 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS
 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium