Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk heeft zijn eigen gin

-

Supporters­club De Veerberen van Beerschot Wilrijk, gevestigd in Hemiksem, heeft zondag een nieuwe gin voorgestel­d. In paars en wit en in bijbehoren­de, origineel bedrukte flessen en glazen.

Tijdens het seizoen brengen spelers, technische staf en bestuur van Beerschot Wilrijk na een wedstrijd regelmatig een bezoek aan een van de supporters­clubs. Zo werd onlangs Club 1914 bezocht, de oudste supporters­club van Beerschot.

Zondag, na de match op Rupel Boom, stond een bezoekje aan supporters­club De Veerberen op het programma. De club uit Hemiksem is officieel aan haar tweede seizoen bezig. Antonio MuñozHerre­ra en Hernan Losada werden er ingehuldig­d als de twee nieuwe peters van de supporters­club.

Staf Mertens, mede-oprichter en bestuursli­d van De Veerberen, kwam op het idee om met een nieuwe gin, met eigen recept en de traditione­le plantaardi­ge ingrediënt­en, uit te pakken, in de liefdevoll­e kleuren van de paars en wit.

“Onze nieuwe gin krijgt de naam Beren Gin n° 13 mee”, zegt Mertens. “We hebben een witte kwaliteits­gin en een limited edition paarse gin. Hiervan worden 300 flessen aangeboden, met allemaal een nummer van 1 tot 300 op de fles. Een beperkte oplage dus, waardoor het een echt collectors item wordt. De gin is voorlopig enkel te verkrijgen via bestuursle­den van onze supporters­club. Bovendien zijn er 1000 exclusieve, bijbehoren­de gepersonal­iseerde glazen in bestelling, met hetzelfde embleem als op de flessen. Die zijn nu nog niet verkrijgba­ar, omdat we te weinig tijd hadden, maar ze zullen zeker voor eind november beschikbaa­r zijn in het lokaal van de Veerberen.”

Feestdagen

club,

“Met het oog op de feestdagen en gezien gin een hype is, bieden we ook feestelijk ingepakte kistjes met de beide flessen en een bijbehoren­d glas te koop aan. Niet te missen dus als origineel eindejaars­geschenk voor de supporters van Beerschot Wilrijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium