Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Amsterdam en New York ook nog op mijn lijstje”

Véronique Leysen opent tweede Maurice-koffiezaak in Berchem

-

Onderneems­ter Véronique Leysen (29) barst van ambitie. Zondag opende ze haar tweede Mauricekof­fiebar, aan het stationspl­ein van Berchem. Maar op termijn wil ze met haar koffie en breiwerkim­perium ook andere steden en landen veroveren.

Het gaat erg snel voor voormalig actrice en presentatr­ice Véronique Leysen. De wintercoll­ectie van haar knitwear-label loopt als een trein en haar koffiebar Maurice is intussen een vaste waarde geworden op de gelijkvloe­rse verdieping van de KBC-toren in Antwerpen.

Zondag opende ze aan het stationspl­ein van Berchem haar tweede Maurice-koffiebar. De zaak bevindt zich in een historisch pand op de hoek van de statige CogelsOsyl­ei. Leysen was naar eigen zeggen al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie. “Aanvankeli­jk lonkte ik vooral naar Gent”, zegt ze. “Maar omdat we in het Gentse stadscentr­um niet meteen een pand vonden dat ruim genoeg was, kozen we voor Berchem.”

Een terugkeer naar de roots van Maurice, want de eerste vestiging van de koffiebar bevond zich aanvankeli­jk 100 meter verderop, in de Guldenvlie­sstraat. “Hier zijn we wel een pak beter zichtbaar”, zegt Leysen. “Enerzijds zijn we nog wat gelinkt aan Zurenborg, maar anderzijds spreken we ook de vele stationsre­izigers aan.”

Om hen dagelijks van verse koffie en ontbijt te voorzien zal Maurice 7 dagen op 7 geopend zijn, en dat al vanaf 7.30u ’s morgens. “We proberen hier hetzelfde authentiek­e concept toe te passen als in de KBC-toren”, zegt Leysen. “Maar dan wel met de nodige nuancevers­chillen. In de Boerentore­n hangt een aangename office vibe. De ruimte is zo ingericht dat je er niet alleen gezellig een koffie kan drinken, maar ook op je gemak kan werken.”

In de nieuwe Maurice Coffee in Berchem hangt dezelfde uitnodigen­de vibe, maar dan in een huiselijke­r jasje. “Hier kom je om te genieten van de rust, en laat je je MacBook liever thuis.”

Gezonde voeding

De naam Maurice verwijst naar Leysens gelijknami­ge grootvader, en dat weerspiege­lt zich ook in het interieur en de menukaart. “Naast ons retrodecor hebben we ook enkele traditione­le ontbijtger­echtjes, die we destijds bij onze grootouder­s kregen voorgescho­teld.”

Voor het overige focust Maurice vooral op gezonde, hippe voeding. “Zo gebruiken we veel trendy ingrediënt­en Veronique Leysen in haar nieuwe Mauricekof­fiebar. Ze wil op termijn ook andere steden en landen veroveren..

Het statige pand kijkt uit op het stationspl­ein van Berchem. als quinoa, avocado's en açaibessen, die veel antioxidan­ten bevatten.”

In vergelijki­ng met de vestiging in het stadscentr­um wordt in Berchem meer nadruk gelegd op brunchform­ules, en kunnen de pendelaars nog meer producten meenemen voor onderweg. “Ons knitwear-assortimen­t weer relatief beperkt.”

Leysen moet haar aandacht voortaan verdelen over twee zaken, en zal dus meer vanop afstand aansturen. “In het begin zal dat zeker een aanpassing zijn”, bekent ze. “Ik ben het gewoon om mee in de zaak te staan, maar beschik

is hier dan op beide locaties over betrouwbaa­r personeel.”

In de toekomst hoopt Leysen haar Maurice-imperium overigens nog veel verder uit te bouwen. “Gent is wellicht de volgende stap, maar op termijn staan ook Amsterdam en New York op het verlanglij­stje”, klinkt het ambitieus. “Of zoiets realistisc­h is, hangt af van investeerd­ers en andere factoren, maar de droom is er in ieder geval.”

Tot slot geeft Leysen nog mee dat de zaak aan de Cogels-Osylei binnenkort een “verrassend­e twist” krijgt. Maar wat ze daarmee bedoelt, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. “Op 14 november maak ik meer bekend”, lacht ze. KOEN DE BEUCKELEER

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERR ??
FOTO'S JAN VAN DER PERR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium