Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie extra betaalt, krijgt première ‘Amigo’s’

-

Fans van Vlaamse fictie kunnen vanaf vandaag naar de dramareeks Amigo’s kijken. Echter niet op één van hun vertrouwde tvzenders, maar bij Telenet.

Vandaag gaat de nieuwe VTMserie Amigo’s in première. Alleen... is de reeks (nog) niet op VTM te zien. De komende zes maanden is Amigo’s exclusief te bekijken via het Play-pakket van Telenet. Met andere woorden: als u nu al de primeur wil van de tiendelige reeks, moet u ervoor betalen. In de toekomst zal dat steeds vaker gaan gebeuren. Fictie maken is namelijk ontzettend duur. Budgetten staan overal onder druk en zenders zoeken nieuwe manieren om dergelijke prestigepr­ojecten te financiere­n. Telenet investeerd­e in Amigo’s een aardige duit en mag er zelf ook aan verdienen door de reeks een halfjaar exclusief aan te bieden. Pas na die periode mag VTM haar eigen reeks uitzenden.

Dergelijke manier van werken is geen primeur. Drie jaar geleden gebeurde hetzelfde met Quiz me Quick van Bart De Pauw. Maar daarna bleef Telenet aan de kant staan. Voor de nabije toekomst investeert Telenet nog meer in Vlaamse fictie. Het is momenteel volop in opname van Chaussée D’Amour, een dramareeks met onder meer Tiny Bertels, Frank Focketyn en Ruth Bequaert. Ook die serie komt eerst op Telenet, daarna bij een reguliere tv-zender. Telenet hoopt door Vlaamse content ook extra abonnees te lokken.

Excriminel­en

Amigo’s is een dramareeks van regisseur Kadir Balci over enkele bajesklant­en die vrijkomen en een restaurant beginnen. Ze willen hun criminele verleden achter zich laten, maar dat is makkelijke­r gezegd dan gedaan. Wouter Hendrickx, Johnny Voners, Jurgen Delnaet, Tom Van Bauwel, Kurt Rogiers en Sandrine André doen mee. De tien aflevering­en zijn tegelijk beschikbaa­r bij Telenet.

Van de stripverha­len rond Jommeke gingen de voorbije zes decennia in Vlaanderen alleen al 60 miljoen exemplaren over de toonbank. De reeks is ook in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, China en Indonesië aanwezig, zij het op kleinere schaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium