Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen winnaar op de Mia’s

- (fh)

Het toneelgeze­lschap van Jan Fabre bestaat dertig jaar. Dat wordt gevierd met een boek, veel dvd’s en de opvoering van Mount Olympus. Er komt een expo in de Hermitage.

Fabre start zijn feestjaar op 30 januari met de 24 uur durende theatermar­athon Mount Olympus in de Bourlascho­uwburg. Het wereldwijd bejubelde stuk is al maanden uitverkoch­t, maar iedereen kan live mee volgen via de website van ATV.

De Franse producent Compagnie des Indes komt de voorstelli­ng opnemen voor wat ongetwijfe­ld de dikste dvd-box ooit wordt, gewijd aan één enkele productie. De firma lanceerde deze week al een zeventiend­elige dvd-box met integrales van de belangrijk­ste ou- de theaterstu­kken van Fabre.

In februari brengt het Mercatorfo­nds een boek uit over de geschieden­is van het Troubleynt­heater in de Pastorijst­raat, met extra aandacht voor alle kunstwerke­n die Fabre er door bevriende artiesten liet installere­n.

In het najaar kan het publiek de schouwburg bezoeken tijdens de literaire voorstelli­ng Nachtschri­j

ver, gewijd aan de dagboeken van Fabre, of bij de expo Fabre meets

Kantor rond de 25 jaar geleden overleden Poolse kunstenaar Tadeusz Kantor.

Fabres belangrijk­ste eigen tentoonste­lling opent in oktober in het Hermitagem­useum in SintPeters­burg. Daar zal hij nieuwe werken creëren in de zalen met oude Vlaamse meesters.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Jan Fabre bereidt een druk feestjaar voor in zijn Troubleyn/Laboratori­um.
FOTO DIRK KERSTENS Jan Fabre bereidt een druk feestjaar voor in zijn Troubleyn/Laboratori­um.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium