Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FLANDERS SPEEDO CUP IN ANTWERPEN

Zwemmen

-

Kimberly Buys (26) staat dit weekend voor het eerst sinds redelijk lange tijd op de startblokk­en voor een belangrijk­e wedstrijd. Ze neemt na haar polsbreuk deel aan de Flanders Speedo Cup in

Antwerpen.

Kimberly Buys werd vorig jaar op 6 oktober door een wagen aangereden toen ze met de fiets op weg was naar het Wezenbergz­wembad. Eerst werd er gedacht aan drie weken gips, maar na verder onderzoek bleek de breuk toch niet zo eenvoudig te zijn. “Een operatie drong zich op. die werd een week na de val al uitgevoerd. Ik moest dan twee weken uit het water blijven. Maar door de pijn alleen al kon ik niet trainen. Tijdens de tweede week mocht ik dan beginnen met spinning en krachttrai­ning”, doet Buys haar verhaal.

Toen het gips eraf mocht, kon ze met een speciaal verband opnieuw het water in. Na vier weken mocht het verband eraf. “Ik ben toch wel van ver moeten terugkomen. Ik heb nu nog problemen met het zetten van kracht bij de keerpunten. Ik kan ook nog niet voluit steunen op de pols”, vervolgt Buys, die medio december aan een wedstrijd zonder veel inzet deelnam. “Ik moest het EK in klein bad laten vallen, maar die andere wedstrijd heeft me wel goed gedaan. Ik was opnieuw vertrokken, al was het niveau nog niet denderend. Dit weekend in Antwerpen moet het niet echt goed zijn. Ik heb mijn limieten voor het EK in groot bad en voor de Spelen in Rio al binnen. Als het in Antwerpen niet goed is, dan weet ik waarom. In mei op het EK moet ik er staan. Ik heb natuurlijk wel wat achterstan­d opgelopen, ik moet nog kracht in mijn armen opbouwen en dat leidt vlug tot vermoeidhe­id. Voor Rio zie ik echt geen probleem, dat is nog lang.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium