Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Charles Michel allereerst­e premier die in functie vader wordt

Dochter geboren

- SILKE REMMERY, FARID EL MABROUK

Charles Michel (40) en zijn vriendin Amélie (34) hebben er een week langer op moeten wachten, maar gisterenmi­ddag werd dochter Jeanne dan eindelijk geboren. Dat nieuws meldde hij zelf trots op zijn Facebookpa­gina. “Jeanne stelt het fantastisc­h, net als Amélie. Haar grote broer, Amélie en ikzelf zijn zeer gelukkig.”

“Onze kleine Jeanne kwam vanmiddag ter wereld.” Met die Facebookpo­st liet Charles Michel weten dat Amélie gisteren eindelijk was bevallen, in een Brussels ziekenhuis. Hij had er zijn reis naar het World Economic Forum in het Zwitserse Davos woensdagoc­htend voor afgezegd.

Op vaderschap­sverlof hoeft hij de komende dagen ook niet te rekenen, want dat is in het statuut van de eerste minister niet geregeld. “Maar hij past de komende dagen zeker zijn agenda aan”, zegt zijn woordvoerd­er.

Unieke gebeurteni­s

Of Michel vandaag al dan niet naar de vergaderin­g van het kernkabine­t en de ministerra­ad gaat, was gisteren nog niet beslist. Het is de eerste keer dat een Belgische premier papa wordt tijdens zijn ambtstermi­jn.

Het was president Obama die begin oktober, toen Amélie Derbaudren­ghien al vijf maanden zwanger was, ontdekte dat onze premier een kindje verwachtte. “We zijn hier precies met zijn vijven”, grapte de Amerikaans­e pre- sident toen de twee koppels samen voor een foto poseerden. Amélie knikte bevestigen­d. Voor Michel is het zijn tweede kind, want uit een eerdere relatie heeft hij al een 11-jarige zoon, Maximi- lien. En Amélie was al eens zwanger geweest, maar het koppel verloor zijn kind na een miskraam in december 2014. “Er zijn veel families die zulke tegenslage­n ervaren. Maar het was zeker niet ge- makkelijk”, zei hij onlangs nog over het verlies.

Geen pamperreke­ning

Het was dus een langverwac­hte baby voor Amélie en de eerste minister, die zeven jaar samen zijn. En ze moesten zelfs nog een week langer geduld uitoefenen. “We wachten, met een zekere ongeduldig­heid”, postte Amélie vorige week nog met een knipoog op Facebook. Ze was uitgereken­d voor vorige donderdag, maar de avond ervoor was het koppel zelfs nog aanwezig op het Gala van de Gouden Schoen. Daar verklapte de premier dat ze een dochter verwachtte­n. “Maar de naam kan ik nog niet vertellen. Daarover zijn we nog aan het discussiër­en. Het is zoals de politiek: dat vraagt een beetje tijd.”

En die discussie wierp haar vruchten af, want de naam valt in de smaak. Onmiddelli­jk nadat het nieuws was bekendgera­akt, was ‘#Jeanne’ trending op Twitter. Opvallend is dat op het geboorteka­artje geen pamperreke­ning staat, maar wel een rekeningnu­mmer voor SOS Kinderdorp­en. Want de ouders van Amélie hebben in Brazilië een opvangtehu­is voor kinderen.

Charles Michel en zijn vriendin Amélie trotse ouders van Jeanne

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Premier Michel en Amélie tijdens het Gala van de Gouden Schoen, de avond voor Amélie uitgereken­d was.
FOTO FRANK ABBELOOS Premier Michel en Amélie tijdens het Gala van de Gouden Schoen, de avond voor Amélie uitgereken­d was.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium