Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede ongeval met dode hoek in twee dagen

79-jarige zwaargewon­d afgevoerd amper dag na dodelijk ongeval Wilrijk

- DENNIS VAN DAMME

Een man van 79 uit Mortsel is donderdag zwaargewon­d geraakt bij een dodehoekon­geval in Berchem. Het is bijna een exacte kopie van het dramatisch­e dodehoekon­geval van woensdag in Wilrijk.

Gelukkig liep het ongeval donderdag, op het kruispunt van de Binnensing­el met de Grotesteen­weg in Berchem, minder dramatisch af dan dat van de dag ervoor. Een man van 79 reed met zijn elektrisch­e fiets vanuit de richting van Berchem naar Mortsel. In dezelfde richting reed een vrachtwage­n geladen met een hoogwerker. “Aan het kruispunt merkte de chauffeur naast zijn vrachtwage­n een fietser op die wilde oversteken”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie.

“Beiden hadden groen licht. De vrachtwage­nchauffeur stopte om de fietser te laten oversteken en reed daarna door. Naar alle waarschijn­lijkheid zag hij een tweede fietser niet komen omdat die zich in de dode hoek bevond. De fietser kwam onder de vrachtwage­n terecht. De vrachtwage­nchauffeur stopte meteen nadat was gebleken dat hij iemand had aangereden.”

Niet in levensgeva­ar

De man geraakte zwaargewon­d – hij zou onder meer breuken aan de voet hebben opgelopen – maar verkeerde gelukkig niet in levensge- vaar. Verkeersde­skundigen onderzoeke­n nu wat de juiste oorzaak is en of de dode hoek daadwerkel­ijk aan de oorzaak van het ongeval ligt.

Het ongeval doet bijzonder sterk denken aan wat er woensdag gebeurde in Wilrijk, op het kruispunt van de R11 met de Heistraat. Daar kwam de 22-jarige Kenneth Van Hoovels om het leven. Ook hij fietste naast een vrachtwage­n en kwam onder wielen terecht toen hij het fietspad wilde oversteken terwijl de vrachtwage­n rechtsaf sloeg. Kenneth was op slag dood.

Op zijn Facebookpa­gina regende het gisteren lofbetuigi­ngen aan het adres van de jongeman. Op het moment van het ongeval was hij op weg naar zijn werk, bij maatwerkbe­drijf Kunnig in Hoboken, waar hij nog maar pas voltijds aan de slag was gegaan. Hij was er een gewaardeer­de collega en had er goede vrienden. “Maandag verwelkomd­e hij me nog terug op het werk”, vertelt een collega. “Hij was altijd goedgeluim­d.”

Volgens de Antwerpse politie is het een spijtig toeval dat deze twee ongevallen zo kort op elkaar plaatsvind­en.

SVEN LOMMAERT

Politie Antwerpen ‘‘De vrachtwage­n zag de tweede fietser waarschijn­lijk niet komen.’’

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium