Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bankzitter bij Benfica Filip Djuricic in beeld bij Anderlecht

Makelaars van Mitrovic zien RSCA als ideale club voor talentvoll­e flankaanva­ller

- JURGEN GERIL

Twee weken geleden deed Anderlecht nog alsof hun neus bloedde toen de naam Filip Djuricic (23) viel, maar nu lijkt de Serviër van Benfica toch op weg naar paarswit. Hij wordt wellicht gehuurd met aankoopopt­ie en landt mogelijk vandaag al in Brussel. De flankaanva­ller is een groot talent, maar zit al een half seizoen op de bank in Lissabon. Zijn makelaars doen alles om paarswit te overtuigen.

“Een speler die ooit een ster was, maar nu al maanden niet meer speelt: dat doen we niet meer”, stelde Herman Van Holsbeeck een tijdje geleden. De Anderlecht­manager verwees daarmee naar de winterflop­s van vorig seizoen: Marko Marin (gehuurd van Chelsea) en Rolando (gehuurd van Porto).

Toch lijkt Anderlecht nu toch weer een (beredeneer­de) gok te wagen. Filip Djuricic was bij Heerenveen ooit de sensatie van Nederland, met 26 doelpunten en 28 assists in 111 matchen. De Serviër verhuisde daarna voor acht miljoen naar Benfica en in zijn Portugees contract werd een vertrekcla­usule van maar liefst veertig miljoen opgenomen. Alleen brak hij in Lissabon nooit door. Ja, bij zijn Champions Leaguedebu­ut in 2013 - tegen Anderlecht nota bene - scoorde hij nog na drie minuten, maar daarna kwam hij niet verder dan 24 duels voor de rood-witten. In 2014 werd de 24voudige internatio­nal nog uitgeleend aan het Duitse Mainz en daarna aan het Engelse Southampto­n, waar hij geen potten brak.

Golden Boy

En dit seizoen is hij terug in Portugal. Al blijft Djuricic een golden boy met een jaarloon van twee miljoen euro. Zo klaagde hij al dat hij door zijn ploegmaats te hard werd aangepakt op training en mocht hij dit seizoen maar twee keer meedoen: een invalbeurt van eenentwint­ig minuten tegen Vitoria Setubal in de competitie en een basisplaat­s in het ligabekerd­uel tegen Oriental. Djuricic had er fijn genoeg van. Toen hij even later tegen Rio Ave weer niet van de bank kwam, ging hij zelfs ei zo na op de vuist met trainer Rio Vitoria. Een fikse boete was zijn deel en sportief directeur Rui Costa deelde hem mee dat hij beter naar een andere ploeg uitkeek.

Net in die match tegen Rio Ave zat er een scout van Anderlecht in de tribune. Iedereen dacht dat die voor Mehdi Carcela kwam, maar misschien wilde de Serviër daarom zo graag invallen. Om zich te tonen. Zijn talent staat buiten kijf, maar zijn adelbrieve­n zijn dubieus. Filip Djuricic is een speler met een handleidin­g.

Anderlecht richtte zijn pijlen dan ook eerst op andere doelwitten. Ze gingen bijvoorbee­ld Twentespel­er Hakim Ziyech uitvoerig scouten, maar die wordt gevolgd door zowat alle Europese topclubs en is quasi onhaalbaar. Toen we gisteren zijn makelaar Moustafa Nakli bereikten, zei die droogweg: “Telefoon uit België. Daar hebben we niets te zoeken.” En hij gooide de telefoon dicht.

Makelaar van Marin

Zo bleef Djuricic altijd in beeld. Het Griekse PAOK Saloniki en het Italiaanse Fiorentina informeerd­en ook al, maar de dribbelaar heeft dezelfde makelaars als Aleksandar Mitrovic. Fali Ramadani en Pini Zahavi zijn ook de eigenaars van Moeskroen en hebben goede banden met Anderlecht. Zij ijverden ervoor om de speler in Brussel te stallen, waar hij met Besnik Hasi ook een trainer uit de Balkan terugvindt.

Ideaal om zijn carrière te herlancere­n en Van Holsbeeck lijkt nu overstag te gaan. Ook al was Fali Ramadani vorig jaar ook de makelaar die Marko Marin in het Astridpark stalde.

Volgens sommige bronnen zou de deal - een huur van zes maanden met aankoopopt­ie - zelfs al rond zijn en zou Filip Djuricic vandaag al in Brussel landen. Hij wordt dan de versterkin­g waar Hasi zo hard om riep en zal voor de assists moeten zorgen. Ibrahima Conté zou dan naar Oostende kunnen vertrekken.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO ISOPIX ?? Benfica’s Filip Djuricic was met 26 doelpunten en 28 assists in 111 matches ooit de sensatie van Nederland.
FOTO ISOPIX Benfica’s Filip Djuricic was met 26 doelpunten en 28 assists in 111 matches ooit de sensatie van Nederland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium