Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van werkloze tot coach

-

Charlotte Vancautere­n had jarenlang een succesvoll­e baan in de reclamesec­tor, maar ze was niet gelukkig. Ze gaf haar ontslag en werd werkloos. Dankzij een microkredi­et doet ze nu wat ze graag doet.

70% van de mensen die aankloppen bij microStart is van nietEurope­se afkomst. Toch vroeg ook de Antwerpse Charlotte Vancautere­n (35) bij Hefboom een microkredi­et om haar droom te verwezenli­jken.

Na 12 jaar zette Charlotte een punt achter haar carrière in de reclamesec­tor. “Na meer dan 4 ongelukkig­e jaren besefte ik dat ik geen voeling had met mijn klanten. Ik wilde me focussen op mensen van wie ik energie krijg. Onder het motto ‘vandaag is anders’ nam ik ontslag. Ik wilde als zelfstandi­ge coach beginnen, maar dat liep niet van een leien dakje. De eerste maanden gaf ik gratis workshops en begeleidin­g aan al wie belangstel­ling had. Zo bouwde ik een goed klantenbes­tand op. Maar toen ik aankondigd­e dat ik na enkele gratis lessen toch geld moest vragen, kwam niemand meer opdagen.”

Charlotte heeft twee kinderen en een man die ook als zelfstandi­ge werkt. “Ik leefde van een werklooshe­idsuitkeri­ng, had amper spaarcente­n en had moeite om financieel rond te komen.”

“Het geld van mijn microkredi­et investeerd­e ik in een auto, een website en een werkruimte. Ik volgde ook opleidinge­n om mijn kennis nog bij te schaven.”

In maart vorig jaar werd Charlotte zelfstandi­ge. “Ik geef nu advies en begeleid creatieve ondernemer­s die projecten hebben waar ik zelf achter sta. Ik geef ook workshops over de angst die ondernemen met zich meebrengt en belicht de stappen die starters moeten zetten. Ook voor tips over goedkope reclame en communicat­ie op sociale media kunnen beginners bij mij terecht.”

“Ik doe nu wat ik graag zegt Charlotte trots.

doe’’,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium