Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fitnesser vermoord voor kilo’s cannabis

- (mkm, gsd, thv, cds, mmr)

Het gerecht in Ieper heeft twee nieuwe verdachten van de “bende van Dadizele” aangehoude­n voor de moord op de Antwerpse fitnesser Elias Keegan. Net als de andere gearrestee­rden ontkennen zij iets met de schietpart­ij in Dadizele te maken te hebben, maar alles wijst erop dat Keegan werd vermoord na een mislukte deal van kilo’s cannabis.

Afgelopen weekend hebben rechercheu­rs twee nieuwe verdachten opgepakt omdat ze volgens het gerecht vorige week maandag aanwezig waren bij de dodelijke schietpart­ij op Elias Keegan.

De nieuwe verdachten zijn Leander W. (19) en zijn vriend Tom K. (26), beiden uit Moorslede. Speurders kwamen bij die laatste uit na onderzoek naar telefoniev­erkeer en een belastende getuigenis van zijn ex-vriendinne­tje.

Plantage ontdekt

Tom K., die naast een politiekan­toor woont, werd zaterdagna­cht ingerekend op de kermis in zijn dorp. De jongeman werd vorig jaar nog veroordeel­d voor een cannabispl­antage. Hij is de beste vriend van de al aangehoude­n Sven V. (23) uit Menen. Die wordt als een van de spilfigure­n van de uit de hand gelopen drugsdeal van vorige week beschouwd.

Volgens de entourage van Sven V. houdt de jonge veiligheid­sagent, die graag pronkte met een dure BMW of Mercedes, zich al langer met drugs bezig. Het gerecht is ervan overtuigd dat hij een grote rol heeft gespeeld bij de verkoop van heel wat kilo’s cannabis aan Antwerpena­ar Elias Keegan en zijn twee fitnessmak­kers Maxime K. (23) en Ilias S. (20).

Toeval of niet: in de nasleep van zijn arrestatie vorige vrijdag heeft de politie in Menen niet ver van de woning van Sven V. een cannabispl­antage ontmanteld. De woning zou worden gehuurd door een Dadizeelse vriend van Sven V. Die jongeman zou ondertusse­n ook opgepakt zijn.

Verdachte vrijgelate­n

Het onderzoek naar de bizarre moord draait nog op volle toeren. Het Ieperse parket is ervan overtuigd dat de zes aangehoude­n verdachten vorige week maandag ze- ker in Dadizele waren, maar vrijwel alle betrokkene­n blijven dat met klem ontkennen. Alleen Sven V. beroept zich op zijn zwijgrecht.

Zijn broer Steven V., die aanvankeli­jk als schutter werd beschouwd, mocht zondag de gevangenis verlaten. Hij wordt wellicht niets meer ten laste gelegd. Zijn aanhouding kwam er vermoedeli­jk na een foute persoonsaa­nduiding. Volgens de Antwerpse verdachten sprak Sven V. tijdens de drugsdeal geregeld over “bro”, Engels voor “broer”. Vandaar dat zijn broer Steven V. in het vizier kwam. Maar na een confrontat­ie bleek dat ze de foute persoon hadden aangeduid. Achteraf is gebleken dat wellicht Tom K. de persoon was die Sven G. vergezelde. Of hij ook de schutter was, zal het verder onderzoek uitwijzen. De raadkamer beslist vandaag of vier van de zes verdachten langer in de cel moeten blijven.

 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Elias Keegan.
FOTO RR Slachtoffe­r Elias Keegan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium