Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Grootste kerstwinke­l ter wereld”

Volgende week opent pop-upstore met kerstartik­elen op Meir

- IWAN PAS

Terwijl de zon haar best doet om een warm einde te breien aan de zomervakan­tie, verschijne­n op de Antwerpse Meir winterse taferelen. Op 1 september opent Herman Hermans zijn naar eigen zeggen grootste popup ter wereld met uitsluiten­d kerstartik­elen.

Het pand waar tot voor kort winkelkete­n Forever Young huisde, stond leeg. Zaakvoerde­r van de tijdelijke kerstwinke­l Herman Hermans kent de eigenaar en kon zo een ideale locatie huren om een tijdelijke kerst-outlet te openen.

Hermans is niet aan zijn proefstuk toe. “Vorig jaar had ik een pop-up van 900 m² op de eerste verdieping in het GB shoppingce­nter. In 2014 had ik er eentje van 1.800 m² in de Leysstraat.”

Die winkels openden begin oktober, nu gaat Hermans nog een stapje verder. Zowel in oppervlakt­e als in openingsda­tum.

Gezelligst­e winkel

“We hebben nu 5.000 m² kerstartik­elen verdeeld over 4 verdieping­en”, vertelt hij. “Ik ben er bijna zeker van dat dit de grootste kerstwinke­l ter wereld zal zijn. En de gezelligst­e.” De duizenden artikelen worden nu netjes uitgestald. Kersthuisj­es, kerstmanne­n, lichtjes, kunstbomen, kortom alle kerstdecor­atie die je je maar kunt inbeelden. Alles zal tegen 1 september mooi gepresente­erd worden voor de eerste klanten. Maar op de eerste schooldag is de herfstvaka­ntie nog ver weg, en van Sinterklaa­s is er nog lang geen sprake. Ho- pen we niet vooral op een mooie nazomer in plaats van te dromen van een mooie witte kerst?

“Het is wel vroeg, maar de kerstperio­de is de mooiste periode van het jaar. De koopjesper­iode is voorbij en in de kledingzak­en hangen er nu toch ook al jassen en truien voor de herfst en de winter”, zegt Hermans. “Zo’n winkel inrichten is geen sinecure. Dit kan ik niet doen voor een maand.”

Unicum

Een gebrek aan klanten zal hij niet hebben, beweert Hermans. “De mensen zullen hier niet voorbij kunnen. Het wordt echt een hele mooie winkel. Ik denk dat het een unicum wordt. Zo’n groot pand zal ik nooit meer voor een korte periode kunnen huren.”

De winkel is bijna klaar voor de opening. “Er komt buiten nog een mooie versiering als blikvanger en dan zijn we klaar om er een aantal mooie maanden van te maken. Ik ben er zeker van dat mensen hier meer dan één keer zullen langskomen. Al is het maar om te komen kijken.”

Vanaf 1 september is iedereen welkom op de Meir 42.

HERMAN HERMANS

Initiatief­nemer “Het is wel vroeg voor kerstartik­elen, maar in de kledingzak­en hangen toch ook al jassen en truien voor de herfst en de winter.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Herman Hermans opent in het pand van Forever Young op de Meir een winkel met 5.000 m² kerstartik­elen.
FOTO PATRICK DE ROO Herman Hermans opent in het pand van Forever Young op de Meir een winkel met 5.000 m² kerstartik­elen.
 ?? FOTO'S PATRICK DE ROO ?? De kerstdecor­atie is al netjes uitgestald.
FOTO'S PATRICK DE ROO De kerstdecor­atie is al netjes uitgestald.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO
FOTO PATRICK DE ROO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium