Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse modeopleid­ing op drie na beste ter wereld

- (blg)

Zowel de bachelor als de masterople­iding van de Modeafdeli­ng van de Koninklijk­e Academie voor Schone Kunsten Antwerpen staan als op drie na beste modeopleid­ing in de wereld gerangschi­kt in de gisteren bekendgema­akte Global Fashion School Rankings van

Business of Fashion.

De Britse website Business of

Fashion (BoF), die vooral op de zakelijke kant van de modesector focust, evalueerde elke modeoplei- ding op het vlak van hun globale invloed in de modewereld, de leerervari­ng van de studenten zelf en de mate waarin de studenten na de masterople­iding klaar zijn voor de profession­ele wereld. In een lijst van 54 scholen (30 meer dan vorig jaar) blijkt de Antwerpse Academie nog altijd tot de meest invloedrij­ke ter wereld te behoren.

“Na het internatio­nale succes van de Antwerpse Zes, die eind jaren zeventig aan de Modeafdeli­ng studeerden, bevestigde­n volgende generaties telkens weer de sterke visie van de school”, reageert Walter Van Beirendonc­k, hoofd van de modeopleid­ing en zelf een van de Antwerpse Zes. “Die visie focust op creativite­it en individuel­e designerst­atements. Ook vandaag is er een generatie modeontwer­pers uit Antwerpen opgestaan, Demna Gvesalia, Glenn Martens ..., die aantoont dat mode opwindend, individuee­l, avontuurli­jk en rebels kan zijn.”

Individuee­l en internatio­naal

Met maar liefst 45 nationalit­eiten aan boord, laat de modeopleid­ing van de Koninklijk­e Academie voor Schone Kunsten Antwerpen zich vooral kenmerken door een op maat gemaakte studie, waarbij elke student intensief en individuee­l wordt begeleid door een team van docenten die elk een sterke band hebben met de modewereld. Meer dan ooit kijkt de modeafdeli­ng naar buiten, stelt Van Beirendonc­k. “De uitdaging is de oplei- ding alive and kicking te houden, zodat modestuden­ten van over de hele wereld het de moeite vinden om naar het kleine Antwerpen af te zakken. De laatste jaren proberen we ook steeds meer creatieve mensen van buitenaf aan te trekken voor samenwerki­ngen, projecten en workshops. Zowel de school als de studenten varen hier wel bij.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Walter Van Beirendonc­k.
FOTO WALTER SAENEN Walter Van Beirendonc­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium