Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WIELRENNEN

-

Boeckmans wint dernyspekt­akel in ’s Gravenweze­l. Kris Boeckmans (LottoSouda­l) heeft het dernyspekt­akel van ‘s Gravenweze­l gewonnen. De 29-jarige Antwerpena­ar toonde zich in de finale sterker dan Timothy Dupont en de Italiaan Davide Rebellin. De eerste reeks over 21 kilometer werd gewonnen door Rebellin. De Italiaanse veteraan, 45, hield David Boucher en Benjamin Verraes achter zich. In de afvallings­wedstrijd was Dupont de beste, voor Boeckmans en Laurens De Vreese. In de finale nam Boeckmans na 35 kilometer de maat van Dupont en Rebellin. (b)

Planckaert kan kiezen tussen Katusha

en Cannondale. Baptiste Planckaert is grof wild op de transferma­rkt. De prof uit Spiere-Helkijn kan naar Katusha én naar Cannondale-Drapac, waar hij ploegmaat kan worden van Sep Vanmarcke. Planckaert wordt volgende maand 28 jaar. De West-Vlaming brak dit jaar volledig door met rit- en eindwinst in de Ronde van Normandië, won de Tour du Finistère en de Polynorman­de en was vorige week ook nog winnaar in de Czech Cycling Tour. Hij is na twaalf proeven nog altijd leider in de Coupe de France. Planckaert heeft bij het continenta­le Wallonie-Bruxelles nog een contract dat volgend jaar overlapt, maar dat staat geen overgang naar een WorldTourp­loeg in de weg. Vooral zijn SEG-management duwt voor Cannondale-Drapac, ter-

wijl hij bij Katusha de tweede sprinter kan

worden naast Alexander Kristoff. (hc)

Dehaes vs. Greipel in Zottegem. Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) hoopt vandaag zichzelf op te volgen op de erelijst van de Grote Prijs van de Stad Zottegem. De grootste concurrent­ie mag de schoonzoon van Walter Planckaert verwachten van Lotto-Soudal, de enige WorldTourp­loeg aan de start, dat aangevoerd wordt door André Greipel. Start om 12.30u voor 190 km aan de Bevegemse Vijvers. De Grotenberg­estraat en de kasseien van de Paddestraa­t zijn de obstakels op weg naar winst in deze 1.1.-wedstrijd. (fdg, hc)

Nacer Bouhanni (Cofidis) kan er niet om lachen dat hij zondag gediskwali­ficeerd werd in de EuroEyes Cyclassics Hamburg. “Als ik mijn oor al beweeg, zitten ze al klaar om me te straffen”, zegt de Franse woelwater in de krant L’Equipe. “Ik vind dat ik die spurt eerlijk heb gewonnen.” (hc)

Kristoffer Halvorsen zorgde voor de tweede Noorse ritzege op rij in de Ronde van de Toekomst. De Belgen kwamen in de massaspurt van Autun niet in het stuk voor. (hc)

Gorazd Stangelj (Astana) wordt technisch directeur bij de nieuwe Bahrein-ploeg van Vincenzo Nibali. Mario Chiesa komt van IAM over als ploegleide­r. (hc)

Janom blijft twee jaar langer cosponsor bij Etixx-Quick Step. De Slowaakse privéfirma is actief in de elektromob­iliteit en levert technologi­eën voor een schoner milieu. (hc)

Megan Guarnier (Boels-Dolmans) wordt de eerste winnares van de World Tour voor vrouwen. Met nog twee proeven is de kloof voor Leah Kirchmann onoverbrug­baar. (hc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium