Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ilias Zohrie opgepakt

Gevaarlijk­e geweldenaa­r opgepakt in havenstad Cádiz

-

De Spaanse politie heeft de voortvluch­tige Ilias Zohrie uit Berchem opgepakt. Zohrie stond internatio­naal geseind na een steekparti­j aan discotheek The Villa in Antwerpen.

Al bijna anderhalve maand waren speurders op zoek naar de 27jarige Ilias Zohrie uit Berchem. Die was op de vlucht sinds hij op zondag 10 juli betrokken was bij een steekparti­j aan discotheek The Villa in de Limbastraa­t. Daar zagen getuigen hoe Zohrie de hoofdporti­er neerstak. Dat gebeurde nadat hem kort daarvoor de toegang geweigerd was tot de nachtclub. Nadat Zohrie in het verleden meermaals voor problemen zorgde was hij niet meer welkom in The Villa.

Begin augustus werd een opsporings­bericht verspreid waarin Zohrie omschreven werd als ‘uiterst gevaarlijk en mogelijk gewapend met een vuurwapen’. Hetzelfde bericht werd ook in het bui- tenland uitgestuur­d. Zo kregen de Spaanse politiedie­nsten de melding dat Zohrie waarschijn­lijk via hun land naar Marokko wilde trekken. Dat gebeurde ook effectief.

Afgelopen weekend kwam er een einde aan zijn vlucht. De Berchemnaa­r werd door de Spaanse politie opgepakt in de havenstad Cádiz. Volgens onze informatie probeerde hij vanuit Marokko op- nieuw naar Europa te reizen.

In afwachting van zijn overleveri­ng aan het parket in Antwerpen verblijft de twintiger in een Spaanse cel. Zijn advocaat, meester Mounir Souidi, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Ilias Zohrie is al jaren een gekend figuur in het Antwerpse uitgaansle­ven. Hij was nog maar achttien jaar oud toen hij zelf werd neergescho­ten bij een vechtparti­j aan de deur van een nachtclub in de Anneessens­straat.

De jongste jaren dook zijn naam vooral op als dader van geweldpleg­ingen. Zo was hij in 2014 betrokken bij een zware vechtparti­j aan The Villa, waar hij toen baas was van de buitenwipp­ers die instonden voor de veiligheid in de nachtclub. De rechtbank veroordeel­de Zohrie, die ondertusse­n ook in de roddelpers was opgedoken als het nieuwe vriendje van Suzy Bru (de ex van de bekende chef-kok Wout Bru), tot dertig maanden cel. In een ander proces kreeg hij nog eens vijf maanden extra.

 ?? FOTO RR ?? Ilias Zohrie (27) uit Berchem.
FOTO RR Ilias Zohrie (27) uit Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium