Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hof de Bist opent tweede zaak in Ranst

Nieuwe brasserie gaat na grondige renovatie open in november

- REBECCA VAN REMOORTERE

Eigenaar Youssef Bougria van de populaire brasserie Hof de Bist in Ekeren opent eind dit jaar een tweede zaak in Ranst.

In de schaduw van park Hof de Bist in Ekeren baadt Youssef Bougria brasserie Hof de Bist uit. Op 15 oktober bestaat de zaak zes jaar. Het etablissem­ent, gekenmerkt door het ruime terras aan de kant van het park, is populair bij zowel families als zakenmense­n uit de buurt.

Onlangs liet Bougria zijn oog vallen op een soortgelij­k pand in Ranst, waarin ooit een Spaans restaurant en later het te overnemen ’t Hof van Ranst zaten. Sinds februari staat het pand leeg.

“’t Hof van Ranst heeft de uitstralin­g van een rustieke boerderij met grote tuin. Het pand leent zich perfect om er een gelijksoor­tige zaak als Hof de Bist van te maken. Aan het hoofdgebou­w zit ook een ruim terras, een grote speeltuin voor de kinderen en een parking”, zegt de nieuwe eigenaar.

De verbouwing­swerken aan het pand in Ranst zijn volop bezig. “De voormalige zaak zal niet meer te herkennen zijn. Allesbehal­ve de beschermde authentiek­e voorgevel wordt volledig gestript en gerenoveer­d. Het restaurant krijgt een nieuwe uitstralin­g.”

Feestzaal

Het nieuwe Hof van Ranst heeft ook een grote feestzaal ter beschikkin­g. “Die is geschikt voor feesten tot honderd personen. Onder meer seminaries, koffietafe­ls of communiefe­esten behoren tot de mogelijkhe­den.”

De gerechten op de kaart van de nieuwe brasserie liggen ook in lijn met die van Hof de Bist. “We zetten in op seizoenspr­oducten als wild, mosselen en asperges met afwisselen­de suggesties. Omdat ook het Hof van Ranst families en gezinnen moet aantrekken, is er een uitgebreid­e kinderkaar­t. Verder bieden we ook steeds zakenlunch­es aan. Er is veel industrie in de buurt, de brasserie is dus ook geschikt voor zakenmense­n.”

Het Hof van Ranst gaat begin november open. Een exacte datum is nog niet bekend.

YOUSSEF BOUGRIA

Eigenaar Hof de Bist en Hof van Ranst “Het pand leent zich perfect om er een gelijksoor­tige zaak als Hof de Bist van te maken.”

 ?? FOTO RR ?? Youssef Bougria voor zijn nieuwe zaak.
FOTO RR Youssef Bougria voor zijn nieuwe zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium