Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Neerland organiseer­t met Boerestebu­iten feest rond dierenpark

-

Onder de nieuwe naam Boerestebu­iten organiseer­t het Neerland in het laatste weekend van augustus weer zijn dierenpark­feesten.

Na afloop krijgt het dienrenpar­kje in de Wanninkcho­velaan een grondige restyling en gaan er nieuwe vrijwillig­ers aan de slag.

Ondanks de problemen van de jongste maanden en vooral de moeilijke afspraken rond het onderhoud, wil het Neerland zijn diertjes niet kwijt. Samen met de Neerlandra­ad heeft het district nu alles in het werk gesteld om het vertrek van de vrijwillig­ers op te vangen en het voortbesta­an van het dierenpark­tje, het enige dat het geitendist­rict nog heeft, veilig te stellen.

“We gingen op zoek naar vijf nieuwe vrijwillig­ers en die heb- ben we al bijna gevonden”, zegt districtss­chepen Hans Ides (CD&V). “Met een duidelijke taakomschr­ijvingen willen we in de toekomst alle misverstan­den vermijden. Maar toch wil ik Vic, Augusto en Jos nog eens uitdrukkel­ijk bedanken voor hun inzet van vele jaren.”

Het is de bedoeling dat het parkje straks grondig wordt heringeric­ht en dat de taken van de nieuwe vrijwillig­ers duidelijk omschreven zijn. Zij moeten de dieren dagelijks voederen, de hokken en het erf onderhoude­n en op een aantal woensdagna­middagen het parkje openhouden voor bezoekers.

“Door voor het grote groenonder­houd een beroep te doen op het Recreatief, hebben we de grootste struikelbl­ok weggenomen”, zegt Ides. “Zij zullen het parkje enkele keren per jaar een grote opknapbeur­t geven. Want toegegeven, dat is iets wat we van onze toegewijde vrijwillig­ers niet mogen vragen.”

Verder trekt het district ook een budget uit voor de voeding van de dieren en voor een regelmatig bezoek van een dierenarts.

Boerestebu­iten vind plaats op zaterdag 27 augustus vanaf 14u en zondag vanaf 10u. Er wordt gezorgd voor muziek, eet- en drankstand­jes, optredens en een dierenknuf­elhoek. U kunt schaken in het park en natuurlijk kunnen de kleinsten terecht op de springkast­elen. En de jeugddiens­t zorgt doorlopend voor kinderanim­atie.

 ?? FOTO LUK LUYTEN ?? Het dierenpark­je op het Neerland wordt grondig heringeric­ht.
FOTO LUK LUYTEN Het dierenpark­je op het Neerland wordt grondig heringeric­ht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium