Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hestival ontvangt Belgische topacts in Heist

- KRISTOF VAN ROMPAEY www.he stival.be

De organisato­ren van Hestival zitten in de laatste rechte lijn richting de twaalfde editie van het gratis dorpsfesti­val. Artiesten als Fleddy Melculy, Tourist Lemc, Radio Guga en 2Empress laten het Cultuurple­in in Heistopden-Berg zaterdag op zijn grondveste­n daveren.

Een kern van zo’n dozijn vaste vrijwillig­ers ontfermt zich jaarlijks over de organisati­e van het festival. Telkens kunnen zij op hun beurt rekenen op zo’n 250 à 300 helpende handen. “Bij elke editie bekijken we welke artiesten er in de zomer ‘hot’ gaan zijn”, vertelt Katrien de Roover van vzw Hestival. “Vorig jaar stonden er enkele Nederlande­rs op onze affiche. Dit jaar bestaat de line-up uit puur Belgische topacts, waarmee we weer zo’n 10.000 bezoekers hopen te verleiden.”

Traditiege­trouw opent Hestival met een concert voor de jongste festivalga­ngers. Dit jaar is dat Kaatje Live. “Via Laura Tesoro, bekend van haar rol in Familie en haar deelname aan het Eurovisies­ongfestiva­l, maken we de aansluitin­g met de rest van het programma”, gaat De Roover voort. “Na haar is het de beurt aan Grumpf, een lokale band uit Hulshout die zich waagt aan het stevigere gitaarwerk. We wisten ook de Vlaamse metalband Fleddy Melculy te strikken, die recent nog hoge toppen scheerde op onder andere Studio Brussel. Onze grote pu-- bliekstrek­kers worden ongetwijfe­ld Tourist Lemc en Radio Guga. En natuurlijk onze afsluiter, het vrouwelijk­e dj-duo 2Empress.”

JONGE DJ’S

Nieuw dit jaar is de AMK dj-stage. “De voorbije maanden gingen we in verschille­nde Heistse jeugdhuize­n op zoek naar aanstormen­d dj-talent”, legt De Roover uit. “De drie winnaars die daar uit de bus kwamen – Suitable DJ’s, VOLTurz en SOTRo – spelen elk een setje tussen de optredens op het hoofdpodiu­m door. Dit jaar zal Hestival dus nooit zonder muziek vallen en kan er doorlopend gedanst worden. Naast on- ze lokale talenten speelt ook DJ Oscar Santos, het zoontje van Tine Embrechts, in de namiddag twee sets.”

STEUNBANDJ­ES

Hoewel het festival volledig gratis blijft, kunnen bezoekers er dit jaar ook stoffen armbandjes kopen. “Zo’n bandje is niet alleen een fijn aandenken aan het feest”, gaat De Roover voort. “Per verkocht steunbandj­e gaat er ook een euro naar Hope For The Day, een non-profitorga­nisatie die zich inzet voor de preventie van zelfdoding, getrokken door Heistenaar Brent Schroeyens. Binnen onze vrijwillig­erskring werden we ook geconfront­eerd met zulk verlies. Het thema ligt ons dus na aan het hart. Wie

een steunbandj­e van 5 euro koopt, kan ook deelnemen aan een tombola en maakt kans op een mooie prijs.”

Voor wie het festival als vip wil beleven, voorzien de organisato­ren tot slot nog twee verschille­nde formules. “Onze Deluxe Delight-formule is inmiddels al volledig uitverkoch­t”, besluit De Roover. “Er zijn nog wel enkele Deluxe-pakketten beschikbaa­r, die toegang bieden tot het Deluxe terras en de Deluxe lounge. In die laatste kunnen onze vips genieten van een warm, koud en dessertenb­uffet. Op het terrein zelf worden rammelende magen dit jaar verzorgd door een aantal onafhankel­ijke

foodtrucks.”

 ?? FOTO'S S JOREN DE WEERDT, DAVID VAN HECKE, GEERT VAN DE VELDE, CARLO COPPEJANS ?? Net als vorig jaar hopen de organisato­ren van Hestival ook voor de twaalfde editie zaterdagg 10.000 bezoekers naar het Cultuurple­in in Heistopden­Berg te lokken.
LAURA TESORO TOURI ST
LEMC
RADIO GUGA
FOTO'S S JOREN DE WEERDT, DAVID VAN HECKE, GEERT VAN DE VELDE, CARLO COPPEJANS Net als vorig jaar hopen de organisato­ren van Hestival ook voor de twaalfde editie zaterdagg 10.000 bezoekers naar het Cultuurple­in in Heistopden­Berg te lokken. LAURA TESORO TOURI ST LEMC RADIO GUGA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium