Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Domino’s Pizza plots gesloten, 55 werknemers staan op s traat

Franchisen­emer Domiflex failliet verklaard, 55 personeels­leden op straat

- JAN STASSIJNS

De Antwerpse filialen van Domino’s Pizza in Antwerpen, Deurne, Merksem, Berchem en op het Kiel blijven voor onbepaalde tijd gesloten. De franchisen­emer van de pizzazaken is failliet verklaard. Domino’s Pizza is nu op zoek naar een geschikte overnemer.

Liefhebber­s van Domino’s Pizza in Antwerpen zullen nog een tijdje op hun honger moeten blijven zitten. Domiflex, die voor Domino’s Pizza vijf zaken uitbaatte in Antwerpen, Deurne, Merksem, Berchem en het Kiel, is failliet verklaard. Het hoofdkanto­or van Domino’s Pizza is volop op zoek naar een nieuwe franchisen­emer, maar in tussentijd blijven de filialen in Antwerpen gesloten.

De 55 personeels­leden die in de vijf filialen aan de slag waren, hebben hun ontslag gekregen. “Die mensen hebben natuurlijk wel de nodige ervaring bij de zaak, dus we hebben de lijst van personeels­leden overgemaak­t aan het hoofdkanto­or van Domino’s Pizza”, zegt Peter Hechterman­s, die als curator aangesteld werd. “Wanneer er een overnemer zou gevonden worden, kunnen die alsnog gecontacte­erd worden door de franchisen­emer. Maar de schuldenla­st en het risico waren te groot om hun contract te verlengen."

Domino’s Pizza komt terug

Het is in ieder geval wel zeker dat Domino’s Pizza terugkomt naar Antwerpen, Deurne, Merksem, Berchem en het Kiel, en dat in dezelfde panden. Dat wordt bevestigd op het hoofdkanto­or van de keten. De huuroveree­nkomst tussen de eigenaar van de panden en het failliet verklaarde Domiflex is overgenome­n door het hoofdkanto­or van Domino’s Pizza.

“Dat was zo al vastgelegd in de overeenkom­st”, weet Hechterman­s. “Als de franchisen­emer failliet zou gaan, is er in het contract opgenomen dat de franchiseg­ever, Domino’s Pizza, het recht heeft de huuroveree­nkomst over te nemen. Wat ook gebeurd is.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Het filiaal van Domino’s Pizza in Berchem op de hoek van de Uitbreidin­gstraat en de CogelsOsyl­ei.
FOTO PATRICK DE ROO Het filiaal van Domino’s Pizza in Berchem op de hoek van de Uitbreidin­gstraat en de CogelsOsyl­ei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium