Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overvaller­s takelen 83-jarige cafébaas toe

- (vdaa)

Armand Everaert (83), de eigenaar van de oudste homobar van de stad, is zondagmidd­ag zwaar mishandeld bij een overval. De daders roofden zijn portefeuil­le en de inhoud van de kassa.

Armand Everaert mag zich de oudste uitbater van een homobar in het land noemen. Sinds 1980 baat hij in de Dambrugges­traat café Strange uit, een legendaris­che kroeg voor Antwerpse hole- bi’s. Nooit eerder kreeg hij met zware agressie te maken, tot zondagmidd­ag.

“Een klant die ik al twee jaar niet meer had gezien, dook hier plots weer op. Hij dronk een paar colaatjes. Toen hij moest betalen, belde hij een kennis op om hem geld te brengen. Toen die kennis opdaagde, dronken ze nog iets en aten een paar zakjes chips, maar betalen deden ze niet. Ze sloegen met plots tegen de grond en begonnen op me in te slaan en te stampen. Ze hebben mijn portefeuil­le gepikt en ze hebben de inhoud van de kassa’s proberen te stellen. Veel heeft hen dat niet opgeleverd, want er zat nauwelijks geld in.”

De daders lieten de 83-jarige cafébaas zwaargewon­d en hevig bloedend achter op de vloer van zijn zaak. “Ik heb een serieuze hoofdwonde opgelopen”, zegt Everaert. “Ik geraakte aanvankeli­jk niet meer recht. Ik heb minstens een half uur op de grond gelegen. Toen ik kon rechtkrabb­e- len, heb ik de politie gewaarschu­wd.”

Armand Everaert werd door een ambulance naar het Stuivenber­gziekenhui­s gebracht, waar hij gisteren nog altijd was opgenomen. “Ze willen me nog verder onderzoeke­n. De pijn valt mee. Ik krijg goede pijnstille­rs.”

De daders zijn volgens Everaert Oost-Europeanen uit Nederland. ‘We weten wie ze zijn”, zegt hij. “De politie is naar hen op zoek.”

De oudste baas van het oudste homocafé hoopt het ziekenhuis zo snel mogelijk te mogen verlaten. Bang is hij niet om terug naar zijn zaak te gaan. “Ik zal weer zo snel als het kan achter de toog staan”, zegt Everaert. “Voorlopig neemt mijn partner de zaak van me over. Café Strange zal gewoon open blijven.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De zwaar toegetakel­de Armand Everaert hoopt zo snel mogelijk het ziekenhuis te mogen verlaten.
FOTO JORIS HERREGODS De zwaar toegetakel­de Armand Everaert hoopt zo snel mogelijk het ziekenhuis te mogen verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium