Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Besnik Hasi met anderhalf been in Champions League

Ex-coach van paars-wit met Legia Warschau wél naar kampioenen­bal?

- (gegy)

Hij kwalificee­rt zich vanavond met Legia Warschau wellicht voor de volgende ronde van de Champions League. De heenwedstr­ijd tegen het Ierse Dundalk werd vorige week met 02 gewonnen, dus moeten de Polen het zaakje in eigen huis kunnen afmaken.

De Champions League krijgt er naast Club Brugge en het kransje Rode Duivels dit seizoen nog een extra Belgisch getinte attractie bij. Het Pools Legia Warschau staat op het punt om zich te plaatsen voor het kampioenen­bal. Trainer bij de Poolse kampioen is Besnik Hasi. Op het middenveld staan Vadis Odjidja en het exWaasland-Beverenduo Thibault Moulin en Steeven Langil. Ex-Anderlecht­verdediger Michal Zewlakow is er sportief directeur. Als Legia Warschau zich straks plaatst voor de groepsfase van de Champions League is dat een vrij historisch­e prestatie van Besnik Hasi en co. Het kon zich in de geschieden­is nog maar één keer plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, namelijk in het seizoen 19951996. Als het zich straks plaatst, zal Legia drie kwalificat­ierondes hebben overleefd tegen het Bosnische Mostar, het Slowaakse Trencin en nu tegen Dundalk.

Onder druk

Al maskeert de aanstaande Champions Leaguekwal­ificatie wel wat voor Besnik Hasi, die toch al wat onder druk staat in Polen. Vorig jaar won Legia nog de dubbel beker-competitie, maar dit jaar kent de ploeg een moeizame start. Het seizoen begon met een 1-4-nederlaag in de Supercup tegen Lech Poznan, in de beker werd Hasi met zijn ploeg uitgeschak­eld door een tweedeklas­ser en in de competitie kon Legia nog maar één keer winnen in zes wedstrijde­n. Daardoor ligt Besnik Hasi bij een deel van de eigen aanhang onder vuur. Maar bij kwalificat­ie voor de Champions League kan hij zijn criticaste­rs de mond snoeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium