Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Start is degelijk, maar niet super”

Thomas Wils niet helemaal g elukkig ondanks ongeslagen start

- KURT GULDENTOPS

Net als in zijn eerste uitmatch bij Roeselare wist Lierse ook zondag op bezoek bij Union een achterstan­d alsnog om te buigen in een 22 gelijkspel. Maar net als twee weken geleden, leefde ook nu het gevoel van een gemiste kans.

De afspraak in het Koning Boudewijns­tadion leek niet weinig op een kopie van de openingsma­tch twee weken terug in Roeselare. Ook daar gingen de Pallieters sterk van start en volgde een logische voorsprong, maar viel de ploeg nadien terug met een 2-1 achterstan­d tot gevolg. Maar telkens toonde Lierse mentale weerbaarhe­id en wist het een nederlaag alsnog af te wenden.

“Dat is het positieve gedeelte”, oordeelde Thomas Wils. “We blijven bij een achterstan­d niet bij de pakken zitten en worden ook niet nerveus. Maar zowel in Roeselare als zondag tegen Union bleef ik toch met een wrang gevoel achter. Er zat telkens meer in, vind ik. We hebben de match aanvankeli­jk onder controle, maar kennen dan te veel mindere momenten. Dat moet nog beter.”

“Ook buitenshui­s eens winnen”

Zijn overwinnin­g op het eigen Lisp tegen Cercle Brugge meegereken­d, stapt Lierse het seizoen in met 5 op 9. “Het is aanvaardba­ar, maar zeker niet super”, vindt Wils. “Met een gelijkspel buitenshui­s en een zege op het Lisp zal je al heel ver geraken, maar het is leuker als je vroeg op het seizoen al een bonus kan hamsteren. Dat is ons niet gelukt. Het zijn telkens details die over het resultaat beslissen in onze reeks en op dat vlak moet het in de uitmatchen zeker beter. We zijn dit seizoen toch met bepaalde ambities ingestapt. Dan zal je ook buitenshui­s eens een keertje een driepunter moeten happen.”

Lierse kan de Proximus League nu een weekje aan de kant schuiven en zich vol richten op de vijfde bekerronde. Daarin ontmoet het Stade Waremme, dat dit seizoen in de tweede amateurlig­a uitkomt. “Eerlijk, die ploeg is me onbekend, maar dat betekent niet dat we hen zullen onderschat­ten. In een bekertorno­oi krijg je niks cadeau. Die les heb ik in het verleden al geleerd. Iedereen weet dat onze prioriteit­en niet in de beker, maar deze ronde willen we toch absoluut meepakken. Daarna wacht ons een confrontat­ie met een eersteklas­ser. Stel dat we thuis tegen KV Mechelen of Westerlo kunnen voetballen: zo’n afspraak staat garant voor een gezellige avond en dat wil je niet laten liggen.”

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Thoms Wils wint een kopduel van Mombongo van Union.
FOTO TOM GOYVAERTS Thoms Wils wint een kopduel van Mombongo van Union.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium