Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zilver voor Jannes Boonen en Ine Hermans

-

Ine Hermans (20) en Jannes Boonen (20) behaalde afgelopen weekend zilver op het BK meerkampen in Bertrix.

Heel de competitie lang vocht Jannes Boonen een spannend duel uit met de Waalse topfavorie­t Benjamin Hougardy. Na de eerste dag leidde de Waal met veertig puntjes voorsprong op de Edegemnaar. Dankzij een sterke prestatie op de 110 m horden (15”63) nam Boonen de leiding over. Maar net als op het Vlaams kampioensc­hap liet de ABES-atleet in het discuswerp­en kostbare punten liggen. De Waal wipte daardoor terug naar de leiding en stond die niet meer af. In het speerwerpe­n en de 1500 m kon de 20-jarige Boonen nog wat van zijn achterstan­d wegknabbel­en. Maar net niet genoeg om de titel te pakken. Hougardy pakte het goud met 7066 punten, Boonen (6960 punten) moest vrede nemen met zilver. Door het slechte weer zat een recordscor­e er niet in. Boonen kan terugblikk­en op een fantastisc­h meerkampja­ar met goud op het PK en VK en zilver op het BK.

Ook Ine Hermans presteerde puik op het BK meerkampen. Zij ‘zevenkampt­e’ 4470 punten bij elkaar. Daarmee bleef de atlete van AVKA niet gek ver boven haar persoonlij­k van 4502 punten. Een score die ze eind juli op het VK in Dilbeek realiseerd­e.

In de tienkamp bij de scholieren behaalde Jaan Bal het brons. De atleet van AC Break totaliseer­de 5965 punten. De Brasschate­naar maakte vooral indruk met een overwinnin­g in het polsstoksp­ringen met 4m30.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium