Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had me er v eel meer van voorgestel­d”

-

Voor Katrien Verstuyft werden de Spelen in Rio een kleine afgang. In het fietsen werd de Mortselse gedubbeld, zodat ze uit wedstrijd werd genomen. Een ziekte in de voorbereid­ing speelde haar parten.

Voor Verstuyft voltrok zich een klein rampscenar­io. In het woelige Atlantisch­e water geraakte ze meteen achterop. De triatlete uit Mortsel kwam pas als 54ste aan wal gekropen op drie minuten van de leiders. In het fietsen verloor ze steeds meer terrein. Toen ze na vijf fietsronde­n werd gedubbeld, werd ze uit koers genomen. Einde olympisch verhaal. “Al bij de eerste boei ben ik ‘uit de benen’ van anderen moeten lossen. De golven van Copacabana liggen mij blijkbaar niet. In het testevent vorig jaar was het zwemmen ook al zo slecht. In Uberlandia ben ik op stage een paar dagen ziek geweest aan de maag en de darmen en heb ik mijn trainingen niet kunnen afwerken zoals het hoort. Ik verloor ook wat gewicht. Ik dacht dat ik hersteld was, maar blijkbaar was dat toch niet het geval. Als dit de Spelen niet waren, had ik er wellicht zelf de brui aan gegeven. Nu ben ik eruit gehaald, toen ik gedubbeld werd in het fietsen. Ik had me er echt veel meer van voorgestel­d.” Vooraf hoopte Verstuyft om in een ideaal wedstrijds­cenario mee te spelen voor de top twintig. Wellicht waren het de laatste Spelen voor de 34-jarige triatlete die in Londen nog 28ste eindigde. De Atriac-triatlete liet al enkele keren verstaan dat ze met een overstap naar de langere afstand in haar hoofd zit. “In principe stap ik nu over naar de lange afstand, maar dat moet ik allemaal nog eens goed bekijken, het moet ook financieel leefbaar zijn.”

Op 3 september start Verstuyft samen met haar clubgenote­n van Atriac, Sara Van de Vel, Lander Dircken en Tom Mets op het EK Mixed Team Relays voor clubs in Banyoles. Op 7 september staat de Zwintriatl­on van Knokke nog op haar programma.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium