Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Joffrey Wouters laat zich niet verrassen

-

De vijfde manche van de Flanders Cup in Massenhove­n heeft afgelopen zondag enkele spannende wedstrijde­n opgeleverd. Enkele favorieten lieten een steekje vallen.

Bij de elites maakte de leider in de tussenstan­d Joffrey Wouters geen fouten. Hij pakte de dagzege en verwees Brett Jacobs (Dessel) en Ruben Gommers naar de tweede en de derde plaats. Desselaar Brent Vanhoof was dan weer de primus bij de juniores. Filip Meurisse en Jarmo Forrest strandden op de tweede en de derde stek. In de 19+-klasse stond er geen maat op het meestersch­ap van Brecht Put. De leider in het klassement veroverde ook nu weer de zege voor Seppe Gorrens en Jordi Van Bouchout (Pulderbos). Rune Deburchgra­eve was opnieuw de sterkste bij de 15- en 16-jarigen, maar de wedstrijd bij de 14-jarigen verliep wel erg spannend. Leider Robbe Meerts (Dessel) moest immers zijn meerdere erkennen in naaste achtervolg­er Senne Buysen, die het thuispubli­ek een mooie zege cadeau deed. Jools Melis daarentege­n was opnieuw te sterk. De Desselaar haalde het bij de 12-jarigen Jorrit Maes uit Ravels.

Bij de meisjes ging Zoe Schaerlaek­en ook nu weer met de dagzege aan de haal. Zara Vingerhoet­s van BMX Ranst strandde op de tweede plaats. In de 15+-klasse stond de volledige top drie uit de tussenstan­d ook in Massenhove­n op het podium. Bo Van Tiggel behaalde de dagzege, terwijl Bo Steurs en Yellise Van Den Broeck tweede en derde werden. Met nog drie manches te rijden, belooft het alvast nog spannend te worden voor de eindzege in de Flanders Cup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium