Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden het sneller moeten afmaken”

Arjan Swinkels ziet Beerschot Wilrijk te onzorgvuld­ig met kansen omspringen

- JOHAN PEETERS

Bij Beerschot Wilrijk tellen ze al volop af naar het bekerduel van vrijdag tegen Cercle Brugge. Tegelijker­tijd genieten ze nog even na van de knotsgekke wedstrijd tegen VW Hamme. Ook Arjan Swinkels blikt nog even terug op die partij.

Arjan, ben je al bekomen van de wedstrijd?

Arjan Swinkels: “We moesten zondag niet naar de club komen en kregen een eigen programma om thuis af te werken. Dat gaf ons de gelegenhei­d om de inspanning­en en de emoties van de bekerwedst­rijd te verwerken. In het bekeravont­uur is er maar één ding belangrijk: de kwalificat­ie voor de volgende ronde. We hadden de klus na negentig minuten moeten afmaken, maar uiteindeli­jk winnen we en spelen we vrijdag tegen Cercle Brugge.”

Wat dacht je bij de onverwacht­e 01 achterstan­d?

“Ik maakte me geen zorgen, we hadden al tal van kansen gecreeerd en ik was ervan overtuigd dat er nog wel zouden volgen. Zelf had ik voordien al een bal op de paal gekopt. Het geluk zat ons in die fase even niet mee, maar we brachten wel goed voetbal op de mat. We vergaten alleen om efficiënt om te springen met de verschille­nde mogelijkhe­den. Als we dat wel doen, zijn de verlenging­en niet nodig.”

In die verlenging­en leek het wel te lukken?

“Na het derde doelpunt van Losada dacht ik dat de buit binnen was, maar dan valt twee minuten voor tijd toch nog die gelijkmake­r. In de fase die daar aan vooraf ging, floot de scheidsrec­hter een fout tegen mij, maar ik speelde zuiver de bal en de vrije trap waaruit de hoekschop volgt die ze daarna benutten, was onterecht.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Cercle?

“Ik ken de Bruggeling­en nog van mijn vorige passage in het Belgische voetbal en ik heb er in die periode niet eenmaal van verloren. Laat dat dus alvast een goed voorteken zijn. We gaan die partij deze week optimaal voorbereid­en en hopelijk kunnen we profiteren van het thuisvoord­eel. We moeten nog niet te veel denken aan een mogelijke confrontat­ie tegen een ploeg uit eerste klasse. Dit is op zich al een leuke affiche.”

 ?? FOTO WAS ?? Arjan Swinkels (rechts) in conclaaf met coach Marc Brys. De Nederlande­r kijkt al uit naar het duel van vrijdag tegen Cercle Brugge. “Ik verloor er nog nooit van.”
FOTO WAS Arjan Swinkels (rechts) in conclaaf met coach Marc Brys. De Nederlande­r kijkt al uit naar het duel van vrijdag tegen Cercle Brugge. “Ik verloor er nog nooit van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium