Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Annuleren van strafschop bleek het kantelmome­nt”

Jens Lambrechts en co zien clash met Antwerp in rook opgaan

-

Geen topaffiche tegen Antwerp voor SintLenaar­ts. Op het veld van Zwarte Leeuw moest geelgroen vlak voor tijd een tegentreff­er toestaan. Meteen einde bekerverha­al voor de Eesterploe­g.

“Die late treffer mocht nooit vallen”, zucht Jens Lambrechts. “Het was extra pijnlijk om zo laat nog een doelpunt tegen te krijgen. Zo hadden we geen tijd meer om nog orde op zaken te stellen.”

Even daarvoor had scheids De Cremer Sint-Lenaarts een strafschop toegekend, maar na overleg met zijn assistente­n werd de elfmeter weer geannuleer­d. “Ik had die penalty nooit teruggeflo­ten. Het was enkele minuten voor tijd. Als we daar scoren, pakken we altijd de zege. Achteraf is het makkelijk praten, maar de strafschop bleek het kantelmome­nt. Nu kregen wij enkele minuten later het deksel op de neus en was het kalf meteen verdronken. We konden even geen druk vooruit zet- ten. Voor we het wisten, stond de 0-1 op het bord. Echt doodjammer.”

Ondanks het missen van de affiche tegen Antwerp mag Sint-Lenaarts toch terugblikk­en op een mooie bekercampa­gne. Dat vind ook Lambrechts. “In Stekene en Hoei wonnen we makkelijk. En ook tegen Beloeil liep het vlot, het is alleen jammer dat we de belangrijk­ste wedstrijd dan verloren in de slotminuut. Veel van mijn collega’s zijn Antwerpsup­porters, dat had leuk kunnen worden deze week (lacht).”

Lambrechts beseft dat er nog twee weken hard werken wacht. "We moeten ons nu op de competitie concentrer­en. Voetballen­d is alles in orde, maar we moeten nog werk maken van de omschakeli­ng. Dat moet nog altijd beter kunnen.” (wp)

Ploegnieuw­s: Michiel Verheyen moest zondag verstek geven. Na twee trainingsd­agen ondervond hij nog een reactie. Uit voorzorg bleef hij nog een weekje aan de kant. Ook Kjell Ven speelde niet, maar hij is wel volledig in orde. Als alternatie­f voor de beker ontvangt SintLenaar­ts zaterdag Berchem. Aftrap om 19.30u.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium