Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nu al bijna e venveel gescoord als vorig seizoen”

Jasper Vandebroek brengt zekerheid over kwalificat­ie

-

Naast de moeizame kwalificat­ie bood de partij tegen GR Katelijne weinig redenen tot tevredenhe­id in het Cappelse kamp. Uitzonderi­ng op de regel was Jasper Vandebroek, die met het derde doelpunt de wedstrijd in zijn definitiev­e plooi legde.

Amper vijf minuten nadat de Cappelse rechtsacht­er door de inbreng van Robin Lenaerts een positie hoger ging spelen, rondde Vandebroek een goede collectiev­e aanval af. Het derde Cappelse doelpunt ontnam de thuisploeg de laatste hoop op een terugkeer.

“Veel scoren is niet direct mijn specialite­it”, geniet de Neerpelten­aar na.

“Vorig seizoen trof ik twee keer raak, telkens nadat ik mee in de ruit op het middenveld speelde. Ik heb mijn seizoensto­taal dus al bijna bereikt. Voor mij hoeft dat evenwel niet echt. Ik voel mij best in mijn sas als rechtsacht­er. Maar als de nood aan de man komt, draag ik graag mijn steentje bij in een andere functie.”

PSV

In de voorbije wedstrijde­n kon de pas afgestudee­rde onderwijze­r al bekoren met zijn degelijke balrecuper­atie en zijn zuiver inspelen.

“Wellicht het resultaat van de degelijke opleiding die ik genoot”, geeft Vandebroek als verklaring. “Op mijn elfde verkaste ik van Lommel naar PSV, waar ik gedurende vier seizoenen steeds voor de voetballen­de oplossing leerde kiezen. Na een tussenstop bij Lommel kwam ik bij Neerpelt terecht, waar opnieuw erg veel belang werd gehecht aan de verzorgde opbouw. Daar pluk nu de vruchten van. Ik voel wel dat het nu allemaal een stukje krachtiger en sneller gaat, maar door de stevige trainingen heb ik er alle vertrouwen in dat ik een geslaagd seizoen tegemoet ga.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium