Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pazzo focust meer dan ooit op wijn

Gerenoveer­d restaurant behaalt wijnaward

-

Restaurant Pazzo verbouwde de afgelopen weken zijn wijnbar en creëerde extra ruimte voor kazen en charcuteri­e. Het restaurant sleepte ook een internatio­nale wijnprijs in de wacht.

Restaurant Pazzo op de Oude Leeuwenrui heropende maandag, na vier weken van grondige opfrissing­swerken, opnieuw de deuren. “De eettoog werd vernieuwd en de hele zaak oogt voortaan lichter en luchtiger”, zegt zaakvoerst­er Ingrid Neven. “Na achttien jaar waren we echt wel toe aan een gedeelteli­jke make-over. In onze wijnbar voorzagen we extra ruimte voor kazen en charcuteri­e. Zo kunnen onze gasten in de toekomst nog beter genieten van aangepaste topwijnen.”

Zaakvoerde­rs Ingrid Neven en Tom D’Hooghe namen de Pazzo een tweetal jaar geleden over, maar het concept van de zaak bleef doorheen de jaren ongewijzig­d. Het restaurant combineert culinaire invloeden uit de wereldkeuk­en met een uitgebreid­e en kwalitatie­ve wijnkaart. “Een goede wijnkaart is en blijft van het grootste belang”, zegt D’Hooghe. “Heel wat mensen komen speciaal naar hier voor onze wijnkennis. Met onze vernieuwde wijnbar willen we daar handig op inspelen.”

Als erkenning voor zijn wijncol- lectie ontving Pazzo recent een Award of Excellence van het internatio­naal gerenommee­rde wijnblad Wine Spectator. “Die prijs wordt jaarlijks toegekend aan restaurant­s waarvan de wijnkaart aan bepaalde kwaliteits­criteria voldoet”, zegt D’Hooghe. “De wijnen moeten afkomstig zijn van kwaliteits­volle producente­n en moeten thematisch matchen aan de menu’s die in het restaurant geserveerd worden.”

De vroegere eigenaar van Pazzo, William Wouters, wist de Award

of Excellence meerdere jaren op rij binnen te halen. “We zijn enorm trots dat we nu in zijn voetsporen treden en als enige Antwerpse restaurant voldoen aan alle vereisten.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Ingrid Neven en Tom D’Hooghe zijn fier op de Award of Excellence die ze kregen van het wijnblad Wine Spectator.
FOTO PATRICK DE ROO Ingrid Neven en Tom D’Hooghe zijn fier op de Award of Excellence die ze kregen van het wijnblad Wine Spectator.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium